2021 Toyota C-HR İçin Güvenlik Ödülü

0
1403

Toyota’nın sevilen ve tutulan modellerinden birisi olan C-HR güvenlik özellikleri sebebiyle ödüllendirildi. 2021 Toyota C-HR , Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) tarafından en iyi güvenlik grubuna seçildi.

2021 Toyota CH-R

Yeni sunulan elektronik sürüş yardımları ile beraber 2021 Toyota C-HR, Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü’nden (IIHS) En İyi Güvenlik ödülünü kazandı. Bununla birlikte, Japon firmanın en küçük crossover’ı tescilli bir ödülle güven tazelemiş oldu.  Toyota elektronik sürüş yardımları paketini 2021 için tüm C-HR serisinde standart hale getirdi. Yaya algılama özellikli bir çarpışma öncesi sistem, yol işareti asistanı, uyarlanabilir hız sabitleyici, şerit tutma gibi uzun bir özellik listesi içeriyor bu kapsamlı ve geliştirilmiş paket. Enstitünün bakış açısından bir fark yaratan ilk özellik PCS . C-HR’nin 12 ve 25 mil hızla çarpışmalardan kaçınmasına izin verdi ve üç ayrı testte bir kukla yardımı ile yapılan denemelerde çarpışmaları engelleyen standart donanım bir yardım paketi kurulun beğenisini kazandı.

2020 Modelindeki Eksiklikler

IIHS, 2020 C-HR’nin mükemmel bir güvenlik derecesi için uygun olmadığını açıkladı. Çünkü giriş seviyesi LE’de gelen farlar ve orta seviye XLE kaplamaları kötü bir derece aldı. Sürücüler ister uzun huzmeleri ister kısa huzmeleri kullanıyor olsun, yolun her iki tarafında sağladıkları görüş yetersiz bulunmuştur şeklinde değerlendirme aldı.  Bu tarz eksiklikler ile güvenlik derecesinde bazı pürüzleri aşamayan 2020 modeli, bu eksiklikleri giderdikten sonra 2021 modelinde en iyi güvenlik seviyesinden ödül almayı başardı. Hatta öyleki farlara dair durumu ciddi manada geliştiren Toyota, farlardan da mükemmel seviyeden puan toplamayı başardı.

2021 Toyota C-HR

2021 GR Sport Versiyonu

2021 için bir de spor bir model olan GR sport versiyonu tanıtıldı. Toyota bu versiyonu da 2021’in Ocak ayında Avrupa’da satışa sunacak. İç ve dış tasarımında kendine has detaylarla göz dolduran C-HR GR Sport, elden geçirilen direksiyon ve süspansiyon sistemiyle de sürüş dinamikleri konusunda gözle görülür bir iyileşme vadediyor. Siyah detaylarla bezenen C-HR GR Sport’un önünde koyu krom panjur ve daha agresif tasarlanmış bir ön lip dikkat çekiyor.

2021 Toyota C-HR

C-HR GR Sport’un standart donanımları arasında JBL premium ses sistemi, elektrikli ayarlanabilir ve ısıtmalı ön koltuklar, otomatik katlanır yan aynalar, karartılmış arka camlar, akıllı giriş ve LED uzun farlar gibi özellikler yer alıyor. Güvenlik tarafında ise kavşak dönüş yardımı ve yaya algılama özellikleriyle birlikte çalışan acil durum direksiyon yardımcısı, şerit takip yardımcısı, adaptif hız sabitleme sistemi gibi özelliklerin yer aldığı Toyota Safety Sense paketi bulunuyor. Ki zaten en iyi seviyede güvenlik ödülü de bu paketin eseri.

 

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here