Limuzin Nedir ? Neden Bu Kadar Meşhur ?

1
6598

Yıllardır insanların dilinde olan ve efsaneleşmiş bir öyküsü olan bir araç segmentidir Limuzin. Ancak nadir bulunan da bir segment olduğu için genelde net bilgisi olan insan sayısı oldukça azdır. Biz de bu yazımızda lüks bir segment olan limuzini ele alacağız.

 

Limuzin Nedir ?

Birçok insan limuzin için bir araba markası diyebilir. Ancak gerçek öyle değildir. Uzun ve lüks segment araçlara verilen genel bir isimdir limuzin. Yani aslında bir segmenttir. Aslında bir otomobil olan ancak genelde uzun ve lüks görüntüsü ile diğer araçlardan ayrılırlar. Uzunluğu ile normal trafik akışında kullanmak oldukça zordur. Bu sebeple genelde özel zamanlarda, düğünlerde ya da festivallerde kiralanarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda iş adamlarının da prestij için limuzin kullandığı bilinmektedir.

Limuzin

Nasıl Ortaya Çıktı ?

İlk defa limuzin ismi Fransa’da kullanılmıştır. Fransa’nın “Limousin” adlı kentinde üretilmiş olan bir araç olması sebebiyle bu şekilde anılmıştır. Aracın kaportası klasik tasarımlara göre daha uzun ve eğimli olmasıyla dikkat çekmiştir. 1928’li yıllara kadar çok da uzun sayılmayan bir limuzin dönemi yaşanmıştır. Ancak sonrasında otellerin misafirlerini karşılaması gibi farklı alanlarla beraber özel bir anlam kazanmıştır. Yani lüksün ve üstünlüğün bir simgesi halini almıştır.  Bu ticari faaliyetler ile beraber önemli bir gelir kapısı olan limuzin sektörü üreticileri inovatif olmaya teşvik etti. Böylelikle daha uzun ve daha farklı tasarımdaki limuzinler ortaya çıkmaya başladı.

Limuzin

Günümüzde de lüksün bir simgesi olmaya devam eden limuzinlerde genelde şoför ve yolcu kabini net şekilde ayrılmıştır. Hatta genelde interkom sistemi ile şoför ile iletişim kurulmaktadır. Bu araçlarda önemli olan yolcunun rahat etmesi ve konfor içinde olmasıdır. O sebeple de diz mesafesi çok geniştir ve dingil mesafesi de bundan dolayı artırılır. Genelde koltuklar karşılıklı yer alırlar. Ayrıca güvenlik açısından da fazlasıyla geliştilebilir bir segment olduğu için günümüzde birçok devlet başkanı kullanmaktadır. En sık rastlanan ve en aktif şekilde kullanan Amerika Birleşik Devletleri’dir. İçerisinde özel yangın önleyici sistemden savunma silahlarına kadar farklı donanımlara sahiptir.

Günümüzde en çok limuzin segmentinde tanınan markalar: Cadillac, GMC, Crysler, Lincoln, Hummer ve Mercedes-Benz’dir.

Limuzin

 

İkinci El Araba İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here