2021 Skoda Enyaq Dış Görünüşü Resmi Çizimlerle Tanıtıldı

2
3422
Skoda Enyaq

Markanın Volkswagen Grubu’nun MEB platformu üzerine inşa ettiği ilk elektrikli modeli olan Skoda Enyaq iV, 1 Eylül’de tanıtılmadan önce ipuçları gelmeye devam ediyor.

Şimdilik sadece tasarım çizimleri mevcut ancak bu üretim modelin neye benzeyeceği konusunda fikir veriyor.

  • Skoda Enyaq, iV markası altındaki ikinci model olacak
  • Tamamen elektrikli model 2021’de satışa çıkacak
  • Enyaq, çeşitli güç aktarım seçenekleri ile sunulacak

Skoda Enyaq

Skoda Enyaq dış tasarım

Çek markasının dış tasarım patronu Karl Neuhold, Enyaq iV’nin “önceki SUV modellerimizden farklı” oranlara sahip olduğunu söyledi. Otomobilin daha kısa ön ucu ve daha uzun tavan hattının “çok dinamik bir görünüm yarattığını ve onu bir deyişe dönüştürdüğünü” iddia ediyor. -uzay mekiği-

Neuhold, MEB platformunun ve içten yanmalı motorun olmamasının kısa ön ve arka çıkıntılara izin verdiğini belirtti. Gövde, sadece 0.27’lik bir sürtünme katsayısı ile “daha uzun ve son derece aerodinamik”.

Skoda Enyaq iç tasarım

Yeni Volkswagen ID 3 hatchback ile aynı temelleri kullanan yeni SUV’nin “modern yaşam ortamlarını yansıtan” bir iç mekana sahip olduğu söyleniyor. Skoda, tasarımcılarının MEB platformunun iletim tüneli eksikliğinden ve uzun dingil mesafesinden yararlanarak “görsel olarak daha havadar ve daha fazla alan hissi yaratan” bir kabin yarattığını iddia ediyor.

Enyaq’da ilk kez sahneye çıkan ve gelecekteki Skoda EV’lerde görünmesi beklenen yeni özellikler mevcut. Bunlar arasında orta konsolun altında bir saklama bölmesi ve çok seviyeli bir gösterge paneli bulunuyor. Skoda ayrıca SUV’nin 585 litre bagaj alanına, 13.0 inçlik bir merkezi dokunmatik ekrana ve artırılmış gerçekliğe sahip bir baş üstü ekrana sahip olacağını açıkladı. Aynı zamanda arka koltuktaki yolcuların “olağanüstü cömert” bir diz mesafesinden yararlanacağını iddia ediyor.

Skoda ayrıca, her biri sürdürülebilir şekilde üretilmiş ve geri dönüştürülmüş malzemeler kullanan bir dizi yeni ‘tasarım seçimi’ sunacak. Ek olarak çeşitli seçenekte paketleri ile birlikte açıkça ayrı ‘temalara’ bölünecekler.

Skoda Enyaq, birden fazla güç aktarma sistemi seçeneğiyle sunulacak

Skoda, MEB platformunu temel alan diğer arabalara benzer şekilde Enyaq’ın arkadan ve dört tekerlekten çekiş, üç pil boyutu ve beş güç çıkışı seçeneği ile sunulacağını doğruladı. En büyük batarya, resmi menzili 499 kilometre olan 125kW’lık bir ünite olacak.

Çek firması, modelin “bol miktarda alan, duygusal tasarım ve dengeli oranlar gibi markaya özgü erdemleri, eğlenceli bir sürüş deneyimi ile birleştirdiğini” söyledi. Otomobilin  yeni Octavia’dan daha kısa iken Kodiaq SUV’a benzer bir iç mekan sunduğunu da ekledi.

2021 Skoda Enyaq Teknolojisini ve Ferah İç Mekanını Tanıttı

2. El Skoda İlanları İçin Tıklayın

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here