Bollinger B1’e Genel Bakış

Kare tasarımlı Bollinger B1 SUV, geçmişin klasik benzinli arazi araçları gibi görünebilir, ancak 614 beygir gücüne sahip modern bir tamamen elektrikli güç aktarma sistemine sahiptir. Burada orijinal Ford Bronco’nun ve Land Rover Defender’ın detaylarını görüyoruz. B1, Detroit’teki B2 pikap kamyonunun yanında üretilecek ve her ikisinin de şarjları arasında 200 millik bir sürüş farkı sağlandığı açıklandı. B1 şimdiye kadar görebildiğimiz kadarıyla iç mekanı hemen hemen her lüksten arınmış. Üretim formunda resmi olarak tanıtıldığında B1 hakkında daha fazla bilgi sahibi olacağız. Henüz resmi fiyatlandırmamız yok, ancak B1’in yurtdışında 60.000 $ civarında başlamasını bekliyoruz.

Motor, Şanzıman ve Performans

B1, biri ön aksta, ikincisi ise arkayı tahrik eden iki elektrik motoruna sahiptir ve bu motorun toplamı 614 beygir gücüne sahiptir. Dört tekerlekten çekiş standarttır ve Bollinger 4,5 saniyelik sıfırdan 100 km / saate kadar bir süre tahmin etmektedir. İki hızlı transfer kutusu, dört tekerlekten çekiş sistemi için yüksek menzil sağlamakta; 15 inçlik bir yerden yükseklik ile birleştirildiğinde, bu B1 sürücüsüne gerçek arazi yetenekleri sunmalıdır. Çekme kapasitesi 7500 pound ağırlığında ve yük kapasitesi 5201 pound ağırlığındadır.

Menzil, Şarj ve Pil Ömrü

Bir 120 kWh pil takımının 320 km sürüş menzili sağladığı söyleniyor. B1, 110 voltluk veya 220 voltluk prizler kullanılarak şarj edilebilir. Bollinger, bu seçeneği kullanarak yaklaşık 75 dakika içinde tam bir şarjın mümkün olacağını iddia ediyor.

İç Mekan, Konfor ve Bagaj

B1’in kabini basit ve süslenmemiş, ancak tek tek koltuklara benzeyen dört yetişkin için yer var; arka koltuklar katlanır ve ardından ek kargo için yer açmak üzere SUV’nin yan camlarına doğru katlanır. Kargodan bahsetmişken, B1’in kabinden ön bagaja özel bir geçişi var, bu da neredeyse SUV’un kendisi kadar uzun olan eşyaları barındırmasına izin veriyor. Açık havada off-road sürüşü tercih ederseniz, B1’in çıkarılabilir kapıları, ön camı ve yan camları vardır, ancak daha düzenli bir klima kontrol sistemi tercih ederseniz klima standarttır.

Multimedya ve Bağlantı

Bollinger, B1’in bilgi-eğlence sistemi veya ses sistemleri hakkında bilgi yayınlamadı, ancak Bluetooth’un standart olacağını söylüyor. Şimdiye kadar, iç mekanda gördüğümüz görüntülerde dokunmatik ekranlar veya araç içi navigasyon gösterilmiyor, bu nedenle Tesla düzeyinde bağlantı için umut oluşturmayın.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here