İlk nesil Ducati Monster’ın ilginç özelliklerinden biri de, sürüşünün kolay olması ve çok fazla torka sahip olmasıydı. Çok farklı deneyimlere sahip sürücüler için uygun bir güç seviyesiydi. Ducati’nin her zaman bir hız dünyasına giriş seviyesi motosikleti olmuştur ve bu konum şimdi bu Monster 797 tarafından korunmaktadır.

Özellikle 821 ve 1200 serisi, kardeşleri ile karşılaştırıldığında 797, boru şeklinde bir şasi ve küçük elektronikleri ile hala basit bir motosiklettir. Ancak çekiciliğinin büyük bir kısmı tam da burada yatıyor. Gücü için yüksek cc sayesinde çok fazla tork, gereksiz unsurların olmaması nedeniyle düşük ağırlık ve kesin bir Ducati çalışması ile 797, gerçek bir Canavar simgesi olmuştur.

Ducati Monster 797 ‘nin motoru

797, DesmoDue olarak bilinen 803 cc Desmo V-Twin güç ile sadece Ducati’den değil, aynı zamanda markada farklılaşan diğer alternatiflerden en iyi bilinen, en güvenilir ve karakteristik motorlardan biridir. Kökeni 70’li yıllarda İtalyan markasına dayanan L’deki tarihi iki silindirden türetilen, iki valfli silindir kafalı, hava soğutmalı bir motordur. Bu durumda motor, 6.750 rpm’de 67 Nm’lik önemli bir tork ile 8.250 rpm’de 73 hp’ye ulaşabilmektedir. 50 mm gövdeli elektronik enjeksiyon ve 6 vitesli şanzıman ile donatılmıştır.

Bir Monster’da olması gerekli şeylerden : şasi, bazı MotoGP veya son nesil spor arabaları dışında Ducati’de bir klasik olan çelik bir multitubüler yapıdandır. Canavar 821, bu bir 43mm Kayaba ters çatal eşliğinde ve bir yanal arka amortisor, doğrudan alüminyum maşa demirden oluşmaktadır. Çalışma düzeninde sadece 193 kg ağırlığındaki bir motosiklet üzerinde , iki adet 320 mm’lik Monbloque M4.32 kaliperli ön diske sahiptir. Bosch ABS ile Brembo imzalı marka standardına uygun fren sistemine sahiptir.

Ducati Canavarı’nın Ekipmanları

Ducati Monster 797+ özel versiyona sahiptir, standardından  özel dekoratif öğeler eklediği bir motosiklet koltuğu  ve far üzerinde küçük bir kubbeye sahiptir. Genel olarak, Monster 797 ekipmanı, fiyat ve felsefe açısından bu bakımdan tasarruf etmeyi tercih eden bir motosiklet için yeterli miktarda içerir. Yine de, bir ayak kavramasına ve mekanik olarak desteklenen APTC’ye sahiptir. Arka lambada daha fazla LED ışığına ve aksesuarları veya cep telefonunu bağlamak için bir USB soketine sahiptir. Ducati Multimedya Sistemi için ön kurulum ve eksiksiz bir LCD panel ile hazırlanmış olarak gelir .

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here