Yeni Mercedes-Benz Actros, araç içi güvenliği ve konforu artıran özelliklerle birlikte geldi ve yarı otomatik şanzıman da bunlara dahil oldu. Yeni Actros, tüm hız aralıklarında frenleme, hızlanma ve yönlendirme gibi yeteneklere de sahip artık.

Hotel Actros?  2 katlı bir otele dönüşen bir kamyon hayal edin…

Mercedes-Benz Trucks, yeni Actros’un yakıt tüketimini optimize etti. Böylelikle  otoyollarda % 3’e ve kırsal yollarda %7’ye varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Tasarruflar aerodinamik iyileştirmelerle de destekleniyor. Kamyon, segmentte dünya prömiyeri olan standart donanımın bir parçası olarak geleneksel yan aynaları kaldırdı ve bunların yerine MirrorCam’i getirdi. Bu sistem, önemli ölçüde iyileştirilmiş bir çepeçevre görüş sağlamakta ve aracın dışına monte edilmiş iki kamera ve kabinin içindeki A sütunlarında bulunan iki 15 inç ekrandan oluşmaktadır.

Otoyol Pilotlu Mercedes-Benz Actros ; Otoyolda ilk kez denendi

Akıllı bir hız sabitleme sistemi olan Öngörülü Güç Aktarma Sistemi Kontrolü (PPC) artık eskisinden çok daha verimli çalışıyor ve ek harita verileri sayesinde artık kırsal yollarda da kullanılabilir halde. Bu yeni sistem sayesinde, yakıt tasarrufu sağlayan arka akslarda devreye giriyor.

Bir radar ve kamera sistemi kombinasyonuna dayanan Aktif Fren Yardımı , olası bir arkadan çarpışma veya aracın önünden geçen, ona doğru gelen bir kişi ile çarpışma durumunda sürücüye yardım sağlar. Aynı şeritte kalmak, gerekirse otomatik olarak durmak için maksimum tam frenlemeyi devreye sokmaktadır. Sürücü yine de sürüşle ilgili tüm sorumluluğu elinde tutmalıdır.

 

Yenilenmiş kokpiti ile otomobil konforuna sahip

Yeni Mercedes-Benz Actros, sürücüye benzersiz bir kullanım kolaylığı ve ekran konforu düzeyi sunan güncellenmiş Multimedya Kokpiti’ne sahiptir. Standart olarak sunulan iki etkileşimli ekran, sürücünün geleceğin dijital kokpitinde merkezi bilgi kaynağı görevi görmektedir. Ekranlar, yardımcı sistemlerin yanı sıra temel ilgili bilgileri de görüntülemektedir. Araç sahibi, kamyonu Fleetboard ve Mercedes-Benz Uptime aracılığıyla kalıcı olarak izleyebilir. Standart olarak sağlanan yeni uzaktan kumanda anahtarı, sürücünün daha fazla kullanım kolaylığına da sahip olmasına yardımcı olur.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here