2020 BMW 5 Serisi vs 2019 Audi A6

0
3373
BMW 5 serisi-vs-Audi-a6
BMW 5 serisi-vs-Audi-a6

Sınıflarında en çok saygı duyulan iki araç olarak kabul edilen 2020 BMW 5 Serisi ve 2019 Audi A6 için övünecek çok şeyi var. İster öne çıkan özellikler isterse tasarım ipuçları olsun, her birinin kendine ait bir önbelleği vardır. Ancak ikisini karşılaştırmak için bir dakikanızı ayırın ve hangisinin kalabalıkta öne çıktığını ve günlük ihtiyaçlarınız için daha uygun olduğunu görün. En iyi orta boy lüks otomobil için savaş başlasın!

BMW 5 Serisi ve Audi A6 Başlangıç ​​fiyatı

bmw-audi
bmw-audi

İç ve dış olanaklarına bir göz atmadan önce, her birinin fiyatını düşünün. Maliyetleri karşılaştırırken, BMW 5 Serisi avantaja sahiptir: Her iki araç da lüks orta boy serisinde en yüksek baz fiyatlardan bazılarına sahipken, 669.300 TL’lik başlangıç ​​fiyatı ile BMW 5 serisi kesinlikle daha ekonomik bir seçimdir. Audi A6 ise 782.531 TL’den başlıyor. Ayrıca maliyet alanında, yakıt ekonomisi A6’yı biraz önde, normal kurşunsuz benzin kullanırken 5 Serisi sedan, daha pahalıya mal olan ödeme gerektiriyor. Ayrıca A6, yakıt doldurmalar arasında daha uzun menzil için BMW’den 1,3 galon daha fazla yakıt kapasitesine sahiptir.

İç konfor

BMW-5-SERİSİ-Audi-a6-iç-tasarım
BMW-5-SERİSİ-Audi-a6-iç-tasarım

Her iki araç da geniş bir alana sahip beş yolcuyu oturma kabiliyetinde konfor sunuyor. Ancak çoğu otomobil tüketicisi bu karşılaştırmada 5 Serisini tercih ettiklerini düşünüyor. Bunun nedeni, standart olarak sentetik deri döşemenin yanı sıra 16 elektrikli ön koltuklarla sunulmasıdır. Bu, her varış noktasını konfor ve eğlenceye dayandırır. Hafif bir ekstra ücret karşılığında, tam deri döşemenin yanı sıra ısıtmalı, havalandırmalı ve masaj özellikli 20 yönde elektrikli ayarlanabilir ön koltuklar mevcuttur. Karşılaştırıldığında, Audi A6 standart olarak deri döşeme ve ısıtmalı ön koltuklarla gelse de, genel olarak daha az seçenek sunar. Örneğin, temel ön koltuklar, birinci sınıf deri döşemeli, havalandırmalı ön koltuklara ve ısıtmalı arka koltuklara sahip sekiz yönlü elektrikli ayarlanabilir koltuklardır. Konfora ek olarak, BMW’nin kabini, sınıfının en iyisine dönüşen bir görünüme ve hisse sahiptir. Tasarım keskin, modern ve son derece kullanıcı dostudur ve tüm lüks malzemelerle tamamlanmıştır. Audi ayrıca çekici yüzeyler ve modern bir görünüme sahip yeniden tasarlanmış bir kabin sunar.

Bagaj  Olanağı

 

Konu kargo alanı ve bir sonraki yolculuğunuz için tüm bu ekstra eşyaları taşıma beceriniz olduğunda, BMW 5 Serisi bir kez daha öne çıkıyor. 18.6 fit küpteki kavernöz gövdesi, sınıfının en büyüklerinden biri olarak kabul edilir. A6, sınıf ortalamasının çok altında, sadece 13,7 fit küplük bir alan sunar. Her iki araçta da bölünebilir katlanabilir arka koltuk bulunur ve eller serbest elektrikli bagaj kapağıyla sunulur.

 

BMW 5 Serisi ve Audi A6 İle İleri güç!

 

530i olarak da bilinen temel BMW 5 Serisi, Audi A6’dan daha az ama yine de tamamen yeterli olan 248 beygir gücü sağlayan turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli bir motora sahiptir. 540i, M550i’de 456 beygir gücüne sahip çift turboşarjlı 4.4 litrelik V8 motora sahip üç M modeliyle 335 beygir gücü ortaya çıkaran turboşarjlı 3.0 litrelik altı silindirli bir motor verir; M5’te 600 beygir, M5 Yarışmasında 617 beygir gücü. Kapak tarafında, yeniden tasarlanan 2019 A6, yalnızca bir güç aktarma organı, 335 beygir gücü için derecelendirilmiş 3.0 litrelik bir V6 ve yedi ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla birlikte gelen 369 pound-feet tork ile piyasaya çıkıyor. Sonuç, yumuşak vites değiştirme ve hızlı vites değiştirme yeteneğidir. Bununla birlikte, 5 Serisi’nde bulunan güç aktarma organları yelpazesi, kıyaslandığında bu kategoride BMW’yi öne çıkarıyor.

Yol Tutuş ve Sürüş Konforu

 

Çevik bir yol tutuşu ile her iki araç da yumuşak bir sürüş sunar, ancak konu daha iyi bir direksiyon olduğunda BMW gıcırdıyor. Audi A6 standart olarak dört tekerlekten çekiş ile gelirken, BMW standart olarak arkadan çekiş ve üç sürüş modu ayarına sahip Sürüş Dinamikleri Kontrol sistemi ile birlikte gelir. Dört tekerlekten çekiş ve adaptif süspansiyon da mevcuttur.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here