BMW 5 Serisi 530i Benzin vs 530d Dizel: Karşılaştırma

0
2336
BMW-5-Serisi
BMW-5-Serisi

Muhteşem BMW 5 serisi araçlara gönül verdiniz. Ancak benzin veya dizel arasında karar veremiyor musunuz? İşleri kolaylaştırmamıza izin verin.

BMW 5 Serisi yakışıklı bir delikanlı gibi duruyor. Evet, görünüşün öznel olduğunu biliyoruz ama arabalardaki zevkiniz ne olursa olsun, iyi bir tasarım dili sunduğu kesin. BMW 5’in güzelliği aslında gövdedeki çizgilerden daha derinlere iniyor. Dinlenmek için rahat bir alan ve son model cihazlarla dolu bir araba sürmek için doğru yerdesiniz . Motorlar arasındaki bariz farklılıklara değinmeden önce, sunulan kit açısından içerdiği ince farklılıklara bir göz atalım.

BMW 5 Serisi M Sport Savaşı

BMW-5-Serisi-M-sport
BMW-5-Serisi-M-sport

M Sport varyantı, bazı benzersiz dış unsurların yardımıyla normal varyantlardan daha sportif görünüyor. Ön tampondaki krom ve siyah öğelerin aksine, ön tarafta siyah bir BMW böbrek ızgarayı bulacaksınız. Yandan bakıldığında, belirgin eşantiyonlar, içinde M harfli lacivert fren kaliperlerine sahip 18 inç M hafif alaşım jantlardır. Yan panellerde de M rozetleri var. Arkada, egzoz borusu yamuk hale gelir ve ayrıca ön rüzgarlık, yan etekler ve arka rüzgarlık içeren bir M Aerodinamik paketi satın alırsınız. Bununla birlikte, benzin ve dizel arasında ince bir fark var. Pencere çerçeveleri dizel için siyah ve benzin için alüminyum ile kaplanmıştır.

Donanım Özellikleri

donanım
donanım

Donanım açısından, 5 Serisi M Sport oldukça iyi yüklenmiş olarak geliyor. Dış tarafta adaptif LED farlar ve LED arka lambalar alırsınız. İçeride bir sunroof, hareket kontrollü 10,25 inç dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi bulunuyor. Ayrıca 16 hoparlörlü ve 600 W çıkışlı bir Harman Kardon ses sistemi, BMW’nin navigasyonlu profesyonel kokpiti, 12,3 inç tam dijital gösterge ekranı, 360- park yardımcılı derece kamera, kablosuz şarj yer alır. En önemlisi, parti numarası: M işaretli ekran tuşu ve uzaktan kumandalı park yeridir.

BMW 5 Serisi Adına Farklılıklar

bmw-530-m-sport-edition
bmw-530-m-sport-edition

Dizeli seçerseniz, benzinde 2 bölgeli kurulumun aksine, B sütununda iki ekstra havalandırma deliğine sahip bir head-up ekranı ve 4 bölgeli klima kontrolü de elde edersiniz. Ayrıca, dizel motorda Nappa deri giyen sürücü ve ön yolcu için konforlu koltuklar alırken, benzin, sürücü ve ön yolcu için Dakota deri kaplı spor koltuklar sunuyor.

Son olarak, güç aktarım mekanizmasındaki farklılıkları belirleme zamanı. Bu anlamda 530d, yeni bir B57 motoru alır. 265PS güç (245PS’den itibaren) ve 620Nm tork (540Nm’den kadar) yapan güçlü 3 litrelik, sıralı altı turboşarjlı bir dizeldir. Bu, eski nesilden aynı 8 ileri ZF şanzımanla eşleştirilmiştir. Bu kurulum sedanı 0-100 km / s’den 5,7 saniyede alıyor. Bunu test edersek, başlatma kontrolü devredeyken 5,7 saniyelik bir VBox süresi kaydedebiliyoruz. Dizel üzerindeki tork dalgalanması balistiktir ve pedala her yaramazlık yaptığınızda yüzünüzde bir gülümseme olacaktır. Ayrıca 17.42kmpl’lik iddia edilen kilometre performansı ile de çok yönlüdür.

BMW-530-M-Sport
BMW-530-M-Sport

Benzinli motor, 252PS güç ve 350Nm tork sağlayan 2.0 litrelik, 4 silindirli bir motordur. Aynı 8 İleri ZF şanzımanla eşleştirildiğinde, 100 km / saate ulaşmak için iddia edilen 6,1 saniye sürüyor. Bu benzin için iddia edilen kilometre 15.01 kmpl’dir. Bu motor, özellikle güçlü bir motor yerine ücretsiz devirli ve rafine bir motoru tercih eden bir alıcıya uygundur. Uluslararası olarak temin edilebilen 540i, her iki isteği de çözecekti.

İkinci El BMW 5 Serisi İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here