2020 BMW 4 Serisi İncelemesi

2
2947

2020 BMW 4 Serisi, yenilenen yüzüyle hem performans hem tasarım konularında oldukça ilgi çekici gözüküyor. Bu yazımızda BMW M440i xDrive olarak isimlendirilen modeli inceleyeceğiz. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve ürün gamının en üst motor seçeneği ile çok keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor.

Yeni BMW 4 Serisi’ni anlatmaya başlayacağımız en önemli detay ise, devasa boyutlardaki ön ızgarası. Otomobilin tasarımı ortaya çıktığı andan itibaren en çok konuşulan konu aracın böbrekleriydi. Kimine göre çok kötü bir tasarımken, oldukça beğenenler de oldu. Bu konuya yorum yapmak istemesek de, aracın en azından oldukça farklı göründüğünü söyleyebiliriz.

BMW’nin bu kadar farklı bir tasarım dili kullanmasının sebebi ise aracı 3 Serisi’nin iki kapılı bir versiyonu yerine, tamamen farklı bir kimlik vermek istemesi diyebiliriz. Artık iki aracın kesinlikle karıştırılmayacağına eminiz.

Bu cesur yeni görünüme uyum sağlamak için BMW, aracı tamamen elden geçirdi. Araçta güncel 3 Serisi’nin şasisi kullanılıyor, sedan formundaki bir arabadan türetilerek önceki modelinden 128mm daha uzun ve 27mm daha geniş görünüyor. Dingil mesafesi 41mm artmış durumda. Sonuç olarak araç, karakterine uyumlu bir hale gelmiş.

BMW, 4 serisini yalnızca bir donanım paketi ile sunuyor. Selefinde en çok satan paket M Sport olduktan sonra BMW durumu kolaylaştırmış gözüküyor. Araç henüz ülkemizde bu motor seçeneği ile bulunmuyor.

Testimize konu olan model olan M440i xDrive, bu serinin en iyi modeli olarak karşımızda. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan araç, M340i xDrive modelinden aşina olduğumuz. 369 BHP gücündeki 3.0 litrelik 6 silindirli motor ile geliyor. Aynı zamanda sekiz ileri vitesli bir otomatik şanzıman aracı tamamlıyor.

Yeni 4 Serisi ‘nin tasarımı çok ciddi görüş ayrılıklarına yol açacak olsa da, sürüş keyfi konusunda çok az tartışma olacağına eminiz. Coupe için tasarlanan alçaltılmış ve daha sert süspansiyonları ile oldukça sportif diyebiliriz. Comfort modunda araç oldukça uysal davranırken, Sport modunda dengeler değişiyor.

Araçta rüzgar gürültüsünün neredeyse hiç hissedilmediğini ve altı silindirli motorun arkaplandaki hoş tınılarını çok beğendiğimizi söyleyebiliriz.

Motor performansı nasıl?

369bhp ve dört tekerlekten çekiş kombinasyonu, M440’nin oldukça hızlı ve oldukça iyi bir yol tutuşuna sahip olmasını sağlıyor. BMW 3.0 litrelik hacme sahip motorun imkanlarını oldukça iyi kullanmış. Şasinin ve otomobilin mükemmel dengesi nedeniyle, araç her hızda güvenli hissettiriyor. Aynı zamanda araç 0-100 km/s hızlanmasını 4,5 saniyede tamamlıyor. Selefi olan M4’den sadece yarım saniye yavaş olması oldukça dikkat çekici.

Dört çekiş sistemleri spor araçlar için uygun gözükmese de, BMW tork yönlendirme teknolojisi sayesinde gücü arka akslardaki M Sport diferansiyellere aktarabiliyor. Bu da aracı arkadan itiş haline getiriyor. Bu sistem sayesinde dört çekişe ihtiyaç duymadığınız sürüş durumlarında aracı istediğiniz duruma getirebilirsiniz. Gazı fazla kullandığınızda ise araç arka aksta bir kayma hissederse gücü ön tarafa doğru aktarır.

Direksiyonun yanındaki kulakçıklar ile 8 ileri otomatik şanzımanı manuel olarak da kullanabilirsiniz. Oldukça hızlı olan bu değişimler ile araç farklı bir seviyeye çıkıyor.

2020 BMW 4 Serisi iç hacimde ne sunuyor?

Coupe formundaki aracın arka tarafında da iki koltuk bulunuyor. Diz mesafesi rakiplerine göre yeterli olsa da tavan yüksekliği konusunda pek iyi değil. Boyu 1,80m olanların başı tavana çarpacaktır. Aynı zamanda 440 litre olan bagaj kapasitesi yeterli gözükse de, yükleme alanı olarak çok başarılı değil.

Araçta şerit takip sistemi gibi güvenlik sistemlerinin yanı sıra, selefine göre oldukça gelişmiş bir Head-up Display de kullanılmış. Şimdiye kadar gördüğümüz en iyi ekran olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

 

İkinci El BMW İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here