Yeni Hyundai i20 1.0 T-GDI Hibrit İncelemesi

0
2237

Hyundai yeni i20 ile önceki modellerine göre oldukça farklı gözüküyor. Hyundai i20 1.0 T-GDI bu yazımızda test konuğu oluyor.

Bu segmentteki tüm rakiplerin oldukça farklılaştığını ve kalite algısının değiştiğini söyleyebiliriz. Kabin rakiplerine göre biraz sıkıcı gözükse de, teknoloji anlamında başarılı diyebiliriz. Hyundai i20 1.0 T-GDI modelinin şasi ve güç aktarım organları konusunda ise oldukça başarılı olduğunu düşünüyoruz. Sürüş dinamikleri konusunda yeni Fiesta, kabin içinde Renault Clio gibi ciddi rakiplere sahip.

Teorik olarak yeni nesil i20, önceki otomobilin geliştirilmiş bir platformuna sahip fakat gerçekte bu böyle değil. Direksiyonun arkasına geçtiğiniz andan itibaren oldukça farklı olduğunu düşüneceksiniz. Şu anda Hyundai-Kia’da Ar-Ge başkanı olan eski BMW M Division yöneticisi Albert Biermann’ın katkılarıyla, araç oldukça farklılaşmış.

Selefi olan i20’yi kullanan herkes için bir sürpriz niteliğinde olan yeni i20, yol tutuşu ve direksiyon yönlendirmeleri açısından Fiesta için ciddi bir rakip olmuş. Otomobilin dönüşleri ise oldukça keyifli.

Bu yazımızda incelediğimiz model olan 6 ileri manuel şanzımanlı araç, hem ekonomi sağlıyor hem de oldukça akıcı bir sürüş deneyimi sunuyor. İsterseniz spor modunda aracın gaz tepkilerini biraz daha iyileştirebiliyorsunuz. Fakat bu segment bir araçta spor modunu nadiren kullanacağınızı düşünüyoruz.

Kaputun altında 48V’luk hafif hibrit sistemiyle güçlendirilmiş 1.0 litre turboşarjlı üç silindirli bir motor bulunuyor. Bu motor dur-kalk trafikler esnasında, ilk kalkışta size verimlilik vaat ediyor.

Güç çıkışı ise oldukça mütevazı diyebiliriz. 99 HP güce ve 172 Nm torka sahip olan motor, pratikte oldukça verimli çalışıyor. Araç ile durduktan sonra elektrikli motor devreye girdiğinde herhangi bir sarsılma veya titreme yaşanmıyor. Aynı zamanda tüm sistemin oldukça sessiz olduğunu söyleyebiliriz.

Etkileyici bir yol tutuşun ardından i20’nin rakiplerine göre daha kötü bir süspansiyona sahip olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki 16 inçlik standart jantların bunda etkisi olabilir.

Hyundai i20 1.0 T-GDI iç tasarımı nasıl?

Araç Türkiye pazarında sadece Style donanım paketi ile mevcut. Bu paket ise sekiz inç dokunmatik ekrana sahip olabiliyorken, dijital gösterge paneli maalesef ki yok. Arka park sensörleri, manuel klima, Apple CarPlay gibi donanımlar da pakete dahil. Henüz bir üst paketin gelip gelmeyeceği de belli değil.

Araç malzeme kalitesi olarak sınıf yeterliliklerini sağlıyor ve iç hacim konusunda oldukça yeterli. Bagaj hacmi ise 352 litre sınıfının en büyüklerinden biri olmaya aday.

İncelediğimiz manuel olan model ise Türkiye pazarında henüz satışa sunulmadı. Yalnızca 7 ileri DCT otomatik vites ile satın alınabiliyor. Modelin fiyatı ise 26.10.2020 tarihinde 218.000 TL.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here