2017 Tesla Model S 100D Ne Kadar Menzile Sahip?

Hâlâ ciddi anlamda pahalı olan, ancak yolda dikkatleri üzerinize çekecek olan Model S’i her gün en ufak bir menzil kaygısı olmadan kullanabilirsiniz. Çünkü 100D (merak ettiğiniz cevabı direk verelim) yaklaşık 640 kmlik bir menzile sahiptir.

Elektrikli otomobil üretimi üstünlüğü yarışında hiçbir şirket, teknoloji devi Tesla’ya yaklaşamaz. Çünkü marka CEO’su Elon Musk, EV’leri ön plana çıkardı. Birçok elektrikli araç, düzensiz şarj altyapısı ve nispeten sınırlı menzil nedeniyle çekici ancak mantıksız bir seçim olmaya devam ediyor. Özellikle küçük şehirlerde bu durum büyük bir sorun. Ancak Tesla, yeni pil büyük paketleri ve kablosuz güncellemeler sunarak bu sorunları çözmeyi planlıyor.

100D

Hava durumu, trafik koşulları ve sürüş tarzı dahil olmak üzere bir dizi faktör elektrik menzilinizi etkileyecektir. Arabayı Haziran ayında açık bir hafta sonunda trafiksiz bir yolda sakince sürerseniz söylenen menzile ulaşmanız mümkündür. Fakat karlı bir yolda bu menzile ulaşmanız pek mümkün olmayabilir. Ancak yine de tek bir şarjla 650 km bir yol almak etkileyicidir.

Giriş seviyesi Model S 75’in yaklaşık 480 kmlik iddia edilen bir menzili var. Ancak P100D’den daha ucuzdur. Mekanik olarak, Tesla Model S 100D, daha ucuz olan 90D’ye çok benziyor ve aynı performans rakamları ve dört tekerlekten çekişli güç aktarma organları göz önüne alındığında, tekerleğin arkasından ayırt edilemez bir his veriyor. 21 inçlik tekerleklerinde bile sıkı gövde kontrolü, iyi ağırlıklı direksiyon ve etkileyici incelik anlamına gelir. Ancak her şeyin bu kadar sessiz olması oldukça mükemmeldir.

100D

Tesla Model S İç Mekan Tasarımı

İç mekan, tıpkı diğer Model S’ler gibi, tanıdık ve büyüleyici 17 inç dokunmatik ekran ön göğsü ve orta konsolu dolduruyor. Çok sayıda işlevsellik vardır. Çevrimiçi olarak hedefleri ve radyo istasyonlarını arama yeteneği, bir Tesla ile yaşamayı inanılmaz derecede kolaylaştırır. Otopilot kullanımı bir kolaylık olmaya devam ediyor ve daha uzun otoyol yolculuklarında sizden yükü alıyor. Ancak kalite  (özellikle direksiyon simidindeki düğmeler) hala sınıfının gerisinde.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here