Tesla, Arabalarından Standart Şarj Cihazlarını Kaldırıyor

0
2012
tesla şarj

Tesla şarj ile alakalı bomba etkisi yaratan bir açıklama Elon Musk’tan geldi. Tesla’nın CEO’su artık elektrikli araç satarken mobil konektörlerin standart olarak bulunmayacağını açıkladı. Bu karar şu an için yalnızca Amerikan pazarında geçerli olacak. Tesla’nın bu kararı almasının temel nedeni çok az kullanıldığını düşünmesi. Kullanım istatistikleri düşük olduğundan mobil konektörleri kaldıracak. Bunun yerine mobil bağlantı kitinde daha fazla adaptör yer alacak. Elektrikli araç üreticisinin mobil şarj cihazını arabalarından çıkarmasıyla, kullanıcılar kullanmak istediklerinde ekstra ücret ödemek zorunda kaldılar. Bu karar tıpkı Apple’ın iPhone şarj aletlerini paketten çıkarması gibi.

Tesla Mobil Şarj Cihazı Artık Ücret Dahilinde Değil

tesla şarj

Tesla şarj cihazı, daha önce tüm Tesla arabalarıyla birlikte veriliyordu. Tesla’nın herhangi  bir prizden şarj edilmesini sağlayan aksesuarlardan biri olan bu alet artık satın alınıyor. Önceden araç sahiplerine bedava olarak verilen bu mobil şarj cihazının fiyatı şimdi 275 dolar ile 400 dolar arasında değişecek. Şunu belirtmek gerekir ki zaten çok güçlü şarj eden bir aksesuar değil. Ancak çok fazla araba kullanmayanlar için ideal olan bir aksesuar.

Elon Musk’a Göre Bu Bir Tasarruf

Tesla şarj cihazını kaldırarak arabaların şarj edilmesini engellemiş olmuyor. Elon Musk bu çözümün çok az kullanıldığını ifade ediyor. Bu nedenle bu mobil cihazı her arabayı vermenin bir israf olduğunu ekliyor. Bu hamleyle birlikte bir enerji tasarrufu hamlesinin gerçekleştiğinin de altını çiziyor. Elon Musk’a bu konuda hak vermek doğru olabilir. Çünkü çok hızlı şarj etmemesi sebebiyle mobil cihaz dünya çapında gerçekten oldukça az kullanılıyor. Ancak bu hamlenin Tesla için gizli bir fiyat artışı içerdiği de bir gerek.

Tesla şarj

Her ne kadar tasarruf olarak mantıklı görünse de müşteri açısından aynı şeyi söylemek mümkün değil. Çünkü taşınabilir şarj cihazı sayesinde istediği yerde istediği zaman şarj etme özelliği elinden alınmış oluyor. Bu nereden bakarsak bakalım bir konfor eksikliği. Tıpkı istatistiklerde belirtildiği gibi sürekli kullanılmasa da lazım olduğunda araçta olması iyi bir özellikti. Şimdi bunun için ekstra ücret ödemek gerekecek.

Elektrikli Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here