2022 Mercedes-AMG C43 Tanıtıldı!

0
2058

Mercedes-Benz ailesinin en çok tutulan C serisine, yeni bir dönüşüm geldi. C serisi AMG ile C43 modelinde otomobil severleri heyecanlandırdı. Mercedes, ilk kez “teaser kampanya” süresini çok kısa tuttu ve otomobil dünyasına kazandıracağı Mercedes C43 modelini piyasaya tanıttı.

Alman üretici Mercedes, son zamanlarda sürekli olarak C serisi otomobilleri AMG’de göreceğimize dair ipuçları veriyordu. Tanıtımın gerçekleşmesiyle birlikte AMG ailesine yeni bir üye olan C43’ü dahil etti. 

Mercedes-Benz C43 Genel Bakış

2022 Mercedes-AMG C43 Ön ızgara görünüm

Tasarım boyutuyla C ailesinden uzaklaşmamış olmakla beraber, yeni ızgara ve yenilenen ön tamponuyla birlikte klasik Mercedes-Benz C ailesine daha sert bir hava katmış. Aynı zamanda keskin hatları sayesinde daha karizmatik bir boyut kazanmış. 

2022 Mercedes-AMG C43 arka görünüm

Arka kısmına geçtiğimizde ilk dikkat çeken nokta, 4 yuvarlak çıkışlı egzoz tipinin kullanıcıları karşılaması oluyor. Ek olarak, bagaj kapağına sabitlenen ince spoiler oldukça sert görünümlü bir detay katmış. Agresif bakışlar ve sert görünüm AMG paketin verdiği hırçın görünümle oldukça örtüşmekte. 

Motor ve Performans

2022 Mercedes-AMG C43 Tanıtıldı!

Mercedes-AMG C43 kaputunun altında 2.0 litrelik 4 silindirli ve turbolu bir motoru bulunmaktadır. 48 voltluk elektrikli motor desteğiyle 410 beygir ve 500 Nm tork’a ulaşabiliyor. Ek olarak araca eklenen “Boost” sayesinde kısa süreliğine de olsa araca fazladan 13 beygir ekliyor. Mercedes-AMG C43 modeli için maksimum sürat 250km/h olarak belirtilmiş. Limitör olmadığı sürece daha yüksek hızlara ulaşabilmesi oldukça muhtemel gözüküyor.

2022 Mercedes-AMG C43 yan görünüm

9 ileri otomatik şanzıman ile kullanıcılarıyla buluşacak olan model, Mercedes’in 4Matic sistemini kullanıyor. AMG mühendisleri bu sistemin güç dağılımını 31/69 şeklinde ayarlayarak arka tekerlere daha fazla güç iletilmesini sağlıyor. Bu sistem sayesinde her koşulda ve her yolda performanslı bir sürüşe imkan tanıyor.

Mercedes-AMG C43, aynı zamanda “Race Start” modu özelliğini taşıyor. Drag modu olarak da isimlendirebileceğimiz Race Start, drag yarışlarında otomatik olarak kendini ayarlıyor ve en iyi kalkışı yapmanızı sağlıyor.

Mercedes-AMG, en iyi hızlanma verilerine ulaşabilmek için turbo gecikmesini en aza indirgeyen, Formula 1 araçlarında kullanılan, Turbo Lag, yani gecikmeyi en aza düşüren yeni bir teknoloji kullanıldığı açıklandı.

Herkesin merakla beklediği fiyat açıklaması henüz gelmedi. Ancak kısa bir süre içerisinde Mercedes bayilerinde, fiyat listesiyle birlikte satışa çıkarılacağı düşünülüyor. Peki siz bu modeli nasıl buldunuz ? 

Sıfır Km Mercedes-Benz Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here