CF Moto 450 SR Çin’de Tanıtıldı.

0
9303
Yeni ikinci el CF moto ilanları

CF Moto markası her geçen gün kendini geliştirmeye devam ediyor. Son zamanlarda tasarımlarıyla ve performanslarıyla tüm Türkiye’de popüler hale geldi. Kendisini Çin malı motosikletlerden ayrı bir kefeye koydurmayı başardı. Özellikle son birkaç sene içerisinde pazardaki payı bir hayli arttı.

Ara Model Olarak Tasarlandı

CF Moto 450 SR Çin'de Tanıtıldı.

Son çıkarttığı 250 SR modelinden sonra daha güçlü bir makine üretmek isteyen CF Moto yöneticileri 600cc kadar güçlü olmayan fakat 250cc’lik bir motosiklete göre çok daha iyi olan bir motor bloğu tasarladı. Benzer özellikleri Bajaj markasının Dominar 400 modelinde gördük. Aslen bu motosikletler 250cc aerodinamiğine sahipken, 600cc gibi seri ve performanslı bir makine yaratmak amacıyla ara model olarak üretildi.

2022 yılının Ocak ve Mart aylarında CF Moto 450 SR modeline bir sürü güncelleştirmeler yapıldı. Aylardır süren tasarım ve testlerin sonunda nihayet pistin tozunu attırmaya hazır hale geldi.

CF Moto 450SR Tasarım 

cf moto 450sr ön görünüm

CF Moto 450 SR, tasarlanırken supersports çizgisini bozmamaya dikkat edildi. Ön farları oldukça kısık ve yıldırım şeklinde LED fardan oluşuyor. Bu LED farın altında ise yine uzun farları bulunuyor. Ayna tasarımı ise uzun sapları sayesinde geniş bir görüş açısı sağlıyor. Bu durum Supersports modellerde pek görmediğimiz bir özelliktir. Ohlins marka ters çatal süspansiyonu ve Brembo marka disk fren kaliperleri ile birlikte SC- Project yarış egzozu motosiklet severlerin adeta ağzını açık bırakıyor. Çünkü bu markalar alanlarında kendilerini kanıtlamış ve sürücüler tarafından çok sevilen markalardır.

Motor ve Performans

CF Moto SR Kırmızı siyah detay

450’CClik bir motor bloğuna sahip olan 450 SR, ayrıca sıvı soğutmalı çalışıyor. Bu motor 50 beygir gücü ve 39 nm tork üretebiliyor. Bu motosiklet ayrıca 193 km/h maksimum hıza ulaşabiliyor. Aslında bu verilere bakacak olursak Yamaha’nın veya Honda’nın 250cc’lik modelleriyle benzer hızlara ulaşabiliyor. Bu yüzden 450cc’lik bir motor bloğuna göre performansı biraz düşük kalıyor. İkisi arasında avantajlı bir model olabilmesi için fiyat ve özellik açısından diğer modelleri geride bırakması gerekiyor.

CF Moto 450SR Fiyatı Nasıl Olacak?

CF Moto 450 SR’nin Çin’deki satış fiyatı 5000 USD olarak açıklandı. Fakat şu anlık model sadece Çin’de satışa sunuluyor. Modelin batıya açılıp, açılmayacağı ilerleyen zamanlarda netleşecek. Siz CF Moto 450 SR modelini nasıl buldunuz?

İkinci El CFmoto İlanları 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here