Tesla’nın kurucusu ve CEO’su Elon Musk, 2017 yılında Elektrikli tır üreteceğini açıklamıştı. Geçen zamanın ardından Semi tırlar ilk defa yollarda görüldü. Tek şarj ile yaklaşık 8 saatte 805 km yol giden Tesla Semi tırlar tam yüklü bir şekilde yolculuğu tamamladı.

Elon Musk’dan Açıklama Geldi!

 

elon musk semi truck

Tesla CEO’su Elon Musk, sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımda; tam yüklü haldeki 36,74 tonluk Tesla Semi modeli elektrik motorlu tırın, 805 km’lik yolculuğunun başarıyla tamamlandığını duyurdu. Ayrıca daha önceki paylaşımlarında ise 96 km hıza 20 saniyede çıkabildiğini ve yüzde 70 pil doluluk oranına 3 saatte ulaşabileceğini duyurmuştu.

Tesla Semi’nin 8 saat yol gitmesinin en önemli yanı, tır sürücülerinin mola süreleriyle kesişmesi. Bu sayede sürücüler mola verirken araçlarını şarj edebilecek. Ayrıca elektrikli araçlarının düşük yakıt maliyetleri göz önüne alındığında bu bir devrim niteliğinde olabilir.

Tesla Tekrar Rakiplerinin Önüne Geçti!

 

tesla semi

Tesla Semi model tırların ilk lansmanı 2017’de yapılmıştı. O tarihten beri seri üretim için tarihler verilse de üretim çeşitli sebeplerle aksadı. Süreç içinde 35 tonluk bir elektrikli kamyonun 500 kilometre dahi yol yapabilmesi imkansız olduğunu düşünülmüştü. Fakat 805 kilometre yol katedilmesiyle olağanüstü bir şey oldu.

Ayrıca Volvo ve Nikola gibi elektrikli tır üretmek için yola çıkan firmaların Tesla’nın üretimi ertelemesiyle öne geçtiği düşünülüyordu. Fakat Tesla’nın son yaptığı çıkarmasıyla elektrikli araç konusunda hala bir numara olduğunu gözler önüne serdi.

İlk Teslimatlar Pepsi Co. İçin Yapılacak!

 

tesla semiÖnümüzdeki Perşembe günü bir lansman düzenlenerek Tesla Semi daha detaylı bir şekilde bizlere tanıtılacak. İlk teslimatlar ise 2017 yılında 100 adet sipariş veren Pepsi Co. Şirketine yapılacak.

Tesla Cybertruck Rezervasyonları Rekora Gidiyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here