Xiaomi, geçtiğimiz yıl otomobil sektörüne giriş yaptığını açıklamıştı. Otomobil üreteceğini açıklayan şirket, “Xiaomi Automobile Co. Ltd.” isimli şirketi kurdu ve başlarda sadece yaklaşık 300 kişilik bir kadroya sahipti. Şuan ise sadece Xiaomi otomobil Ar-Ge ekibinde ise 1.800‘den fazla çalışanı var. İlk adımın atılmasının ardından aylardır bu konuyla ilgili açıklamalar yapılmamıştı. Fakat geçtiğimiz yılın ardından CEO Lei Jun ilk kez açıklama yaparak her yıl 10 milyon adet otomobil satmayı hedeflediğini açıkladı.

Hedef İlk 5’e Girmek!

Xiaomi Automobile , yılda 10 milyon elektrikli araç satarak elektrikli araç satışında hedef ilk 5’e girmek. Xiomi Group, 115.9 milyon dolar yatırım yaparak bu hedefini destekledi. Çinli kaynaklara göre “MS11” adındaki prototipin en geç Eylül ayına kadar üretimi tamamlanacak ve 800V teknolojisi kullanılacak ve aktarma organında ise 354 beygir gücündeki olacağı söyleniyor.
lei jun

Şirketin kurucusu ve CEO’su Lei Jun, Xiaomi Automobile hakkında Twitter paylaşımında, “EV endüstrisi olgunluğa eriştiğinde, dünyanın en iyi 5 markasının pazar payının %80’inden fazlasını elinde tutacağına inanıyorum. Yani başarılı olmamızın tek yolu ilk 5 içinde yer almak ve yılda 10 milyondan fazla araç sevk etmek. Rekabet acımasız olacak.” dedi.

Xiaomi kurucusu ve CEO’su Lei Jun’ın bu sözlerine istinaden; şuan dünyanın en büyük iki otomobil üreticisi olan Toyota ve Volkswagen‘in her biri yılda sadece 10 milyon araç satıyor. Bu bağlamda 10 yıl içinde yılda 20 milyon araç üreteceğini belirten Tesla ile hedeflerinin aynı olduğunu görüyoruz.

Xiaomi Otonom Sürüş için Pilot Teknolojisini Tanıttı

Akıllı Telefon Üreticisi Xiaomi 4 Adet Elektrikli Araç Üretecek

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here