2016 Range Rover Sport SVR İncelemesi

0
2196

Range Rover Sport SVR, Range rover’ın ilk yüksek performanslı SUV’sidir.

Range Rover SVR, markasını çok iyi temsil ediyor. Sebebi ise maksimum 280 km / saate ulaşan bir motoru olan SVR, 0-100 kmh’a ise 4.7 saniyede ulaşıyor.

Aynı zamanda, Nurburgring’i 8 dakika 14 saniyede tamamlayınca tüm dikkatleri de üzerine çekti. Range Rover Sport SVR gerçekten çok hızlı bir SUV.

Sport SVR standart Range Rover’lardan çok farklı

range rover mavi

Standart (Sport) modelden de farklı kısımları ise; süperşarjlı V8 motor (şimdi 542bhp ve 620Nm tork üreten), şasi, frenler, iç mekan ve süspansiyondan oluşuyor.

Frenler normalden daha büyük değildir. Ancak soğutulma şekilleri önemli ölçüde iyileştirildi. Bu nedenle Range Rover, Nurburgring’i turlarken bile hiç bir sorun yaşamadı.

İç mekanda, SVR’nin ekstra performansına ayak uydurmak için, sürücünün acımasızlığı ne kadar olursa olsun sizi yerinde tutan dört ayrı, kucaklayan koltuk vardır. Kabinin geri kalanı gibi, onlar da pelüş deriyle süslenmiş ve bol miktarda konfor sunuyor.

SVR’nin daha ırkçı hissine katkıda bulunan çok sayıda zıt, fırçalanmış alüminyum kaplama vardır, ancak üstün lüks ile mükemmel bir şekilde dengelenmiştir. Tüm malzemeler pahalı hissettiriyor.

Range Rover, direksiyon ve süspansiyonun normal Sport modeline göre daha net ve keskin tepkiler sağlayacak şekilde ayarladı. Dynamic Drive sisteminin yazılımında yapılan değişiklikler SVR’nin yola çok daha fazla odaklıyor.

Özellikle sesi muhteşem

SPORT SVR

Ve bir de yeni egzoz sistemi var. Ve SVR’nizi her çalıştırdığınızda mahalleyi uyandırmak istemiyorsanız. Egzozları daha sessiz ve daha medeni tutmak için bir düğmeye basmanız yeterlidir. Bir süre için…

SPORT SVR

Bu kadar büyük ve hala böylesine görkemli bir sürüş pozisyonuna sahip bir arabada bu tür bir hızlanma deneyimlemek çok zevkli. SVR, sürüş modlarının herhangi birinde, sahip olduğu kadar (2.335kg) ağırlığa göre oldukça hızlı. Bununla birlikte Dinamik modda, egzozlar tam gürültüyle çalışır.

Bu kadar geniş bir şeyi oldukça net bir şekilde idare ediyor.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here