Yakıt Ekonomisi için 5 Nokta

0
2545
Yakıt Ekonomisi

Değişen yakıt maliyeti, Türkiye’deki sürücülerin her zaman araçlarındaki yakıt ekonomisini iyileştirmenin yollarını aradığı anlamına geliyor. Aracınızın yakıt ekonomisini iyileştirmek için bu basit ipuçlarını bir araya getirdik. Hemen gerçekleştirilebilirler, bu da bir sonraki yolculuğunuzda daha fazla verimlilikten faydalanabileceğiniz, paradan tasarruf edebileceğiniz ve daha fazla yol gitmenize yardımcı olabileceği anlamına gelir. Detaylar için “Yakıt Ekonomisi için 5 Nokta” adlı yazımızı okumaya devam edin.

 

Yakıt Ekonomisi için 5 Nokta

  1. Motora Dikkat

Arabanızın motorunun ne kadar önemli olduğunu söylememize gerek yok. Bakımlı bir motor, verimliliğinizi en üst düzeye çıkarabilir ve yakıttan tasarruf etmenize yardımcı olur.

Araç Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Motorunuzu iyi durumda tutmak için hava filtresini kontrol edin, hava akışını kısıtlayabilecek ve yakıt tasarrufunu azaltabilecek kiri ve tozu temizleyin. Mümkünse, tıkanmış bir hava filtresine katkıda bulunabileceğinden, tozlu koşullarda araç kullanmaktan kaçının.

Ek olarak, aracınızın kullanım kılavuzu bunu yapmanızı önerdiğinde yakıt filtresini kontrol edin ve değiştirin. Bu, uzun vadede size önemli miktarda para kazandırabilecek küçük bir maliyettir.

  1. Optimize Edilmiş Lastikler

Aracınız için doğru lastikleri seçmek ve bu lastikleri iyi durumda tutmak yakıt ekonomisini iyileştirmeye yardımcı olacaktır. Aracınızın modeline ve sürüş tarzınıza uygun en dar lastikleri seçin. Bu daha dar yapı, daha az sürtünmeye ve daha düşük yakıt tüketimi oranına katkıda bulunacaktır.

Lastik Hava Basıncı

Aracınıza yüksek ekonomi oranı sunan verimli lastikler takıldığında, en üst düzeyde performans göstermeye devam etmelerini sağlamak için lastiklerin bakımını yapmak önemlidir. Düzgün şişirilmiş lastikler, yakıt tüketimini %3’e kadar azaltabilir ve bu da uzun vadede büyük tasarruflar sağlar. Her benzin doldurduğunuzda hava seviyelerini kontrol etmeniz önerilir.

  1. Depo Doluluğu

Araç Yakıt Tüketimi Yakıt Ekonomisi

Benzin deposunu asla çeyreğin altına düşürmemeye çalışın, bu yakıt pompasına ek yük bindirebilir.

  1. Yükü Hafifletin

Araba ne kadar ağırsa, o kadar fazla yakıt kullanır. Çocuk oto koltuğu veya bagajınızdaki golf sopaları gibi yakın gelecekte yapacağınız yolculuklar için gerekli olmayan her şeyi kaldırarak büyük bir fark yaratabilirsiniz. Fazladan eşya arabadaki ekstra yakıt tüketimini %1-2 artırır. Yaptığınız değişiklikler uzun vadede önemli bir tasarruf getirebilir.

çocuk koltuğu Yakıt Ekonomisi

  • Bu ipucu özellikle şehir içi sürücüler için geçerlidir, çünkü ağırlık en çok dur/kalk olan sürüşlerde yakıt ekonomisi üzerinde etki gösterir.
  1. Geliştirilmiş Sürüş Alışkanlıkları

Sürüş alışkanlıklarınızda yapacağınız basit değişiklikler aracınızın yakıt ekonomisini iyileştirebilir ve yaktığınız yakıt miktarını azaltabilir. Ehliyet testinizi geçtiğinizden beri edindiğiniz kötü alışkanlıkları değiştirmek zor olsa da, verimlilik üzerinde gerçekten olumsuz bir etkisi olabilir, bu yüzden değiştirmeye değer!

Biraz daha düşük hızlarda sürmeyi deneyin. Ne kadar hızlı seyahat ederseniz, motorun havayı itmek için o kadar çok çalışması gerekir, bu nedenle daha yüksek hızlarda seyahat etmek daha fazla güç gerekir ve  yavaş gitmek yakıt tasarrufunu %33’e kadar azaltabilir.

Yakıt Ekonomisi

Güvenli bir takip mesafesini korumak, öndeki aracın sürüşüne uygun olarak düzenli olarak fren yapma ve hızlanma ihtiyacını ortadan kaldırabilir. Öndeki arabanın geçtiği nesnelerle onlara ulaşmanız arasında en az 2 saniye saymayı deneyin. Bu güvenli mesafe, fren yapma ve hızlanma ihtiyacını azaltabilir ve daha düşük yakıt tüketimine katkıda bulunacaktır. Ayrıca aracınızda hız sabitleyici özelliği varsa bu, hızı sabit tutarak yakıt tüketimini azaltmaya yardımcı olabilir.

Yakıt ekonomisi dünya ülkelerine nazaran ülkemizde çok daha fazla önem arz ediyor. Emisyonu azaltmak ve verimliliği artırmak isteyen otomobil üreticilerinin yanı sıra, sürücülerde her geçen gün araçlarını daha ekonomik yapmak ve kullanmak için araştırmalar yapıyor. Bu gün burada arabam.com olarak aracınızı verimli kullanabilmek için yapabileceğiniz 5 noktadan bahsettik. Diğer içerikler için arabam.com BLOG sayfasını takip etmeyi unutmayın. Herkese güvenli ve ekonomik sürüşler.

Sizin için az yakıt tüketen bir kaç otomobili aşağıda listeledik;

FORD FOCUS 1.5 TDCI ECOBLUE TREND X

Şehir içi: 8,1 litre / 100 km
Şehir dışı: 4,6 litre / 100 km
Ortalama: 5,8 litre / 100 km

2. El Ford Focus İlanları

DACIA SANDERO 1.5 DCI

Şehir içi: 6,1 litre / 100 km
Şehir dışı: 5,5 litre / 100 km
Ortalama: 5,7 litre / 100 km

2. El Dacia Sandero İlanları

RENAULT CLIO JOY 1.5 DCI

Şehir içi: 6,3 litre / 100 km
Şehir dışı: 4,3 litre / 100 km
Ortalama: 5,3 litre / 100 km

2. El Renault Clio İlanları

CITROEN C3 1.2 PURETECH

Şehir içi: 6,1 litre / 100 km
Şehir dışı: 4,2 litre / 100 km
Ortalama: 4,9 litre / 100 km

2. El Citroen C3 İlanları

OPEL CORSA 1.2 2020

Şehir içi: 4,8 litre / 100 km
Şehir dışı: 3,6 litre / 100 km
Ortalama: 4,1 litre / 100 km

2. El Opel Corsa İlanları

PEUGEOT 208 1.6 HDI

Şehir içi: 4,4 litre / 100 km
Şehir dışı: 3,4 litre / 100 km
Ortalama: 3,8 litre / 100 km

2. El Peugeot 208 İlanları

Ayrıca tüm ikinci el otomobil ilanları için tıklayınız;
2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here