Station Wagon Nedir?

0
3262
Station Wagon

Station wagon otomobiller genellikle, konfor, bagaj hacmi ve rahatlık getiriyor. Bu nedenle geniş aileler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Günümüzde artan kullanım alanları sebebi ile akıllara Station Wagon Nedir? sorusu geliyor. Station wagon araçlar bagaj genişliği ve iç mekan hacimleri ile ön plana çıkıyor. Genel olarak 5 kapılya sahip olan Station Wagon araçların tavan kısmı, arka tarafa kadar devam ediyor. Bu tipteki araçlar güçlü motor seçenekleri ve aracın ağırlığı sebebi ile yakıt tüketimini artırsa da, iyi yol tutuşu sunuyor. Station wagon araçlarla ilgili detayları Station Wagon Nedir? yazımızda inceleyelim.

Station Wagon

Station Wagon Araç Tavsiyeleri

Günümüzde lüks ve orta sınıfta pek çok markanın ve modelin station wagon seçeneğini bulabilmek mümkün.

Stil, zevk ve bütçe duruma göre, Mercedes Benz, BMW, Audi, Dacia, Ford, Opel, Seat, Renault, Skoda, Volkswagen, Toyota gibi markaların farklı modellerinden seçim yapabilirsiniz. Ülkemizde hem sıfır hem de ikinci el station wagon araba bulmak için büyük çaba sarf etmenize gerek yok. Fiyatlar marka ve otomobilin özelliklerine göre değişiklik gösteriyor. Piyasada en çok tercih edilen station wagon araç markaları şu şekilde gösterilebilir; Alfa Romeo 156, 159, Audi A4 Avant, BMW e36 Touring, Renault Megane, Ford Focus SW. Ayrıca geleneksel olarak ülkemizde hayvancılık marangozluk, yük taşıma amaçları ile en çok kullanılan SW araç Tofaş Kartal ve Renault Toros. Bu araçlar dayanıklılık, yedek parça ucuzluğu ve geniş bagaj hacmi sebebiyle tercih ediliyor.

Station Wagon

Araçların Özellikleri ve Farkları

Kısaca SW olarak da duyabileceğiniz station wagon otomobiller ilk üretildiği 1930’lardan bu yana sürücülerin, ailelerin kullanım ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterdi. Daha detaylı bakmak gerekirse günümüzde SW araçların baskın özellikleri şöyle sayılabilir;

  • SW araçlar otomobil piyasasında D segmenti olarak anılır.
  • Günümüzdeki çoğu SW araç modeli Turbo motor ile satılır. Çoğunlukla güçlü motor özelliklerine sahiptirler. Tabii ki bu özellikler marka ve modellere göre çeşitlilik gösterebilir.
  • SW otomobillerin uzunlukları normal otomobillere nazaran fazladır.
  • Çoğunluğu 4X2 olarak sunulan station wagon modelleri bazı lüks markalarda 4X4 olarak sunulabilir.
  • Arka süspansiyonları yük taşıma kapasitesi nedeniyle daha gelişmiştir.
  • SW araçların ağırlığı daha fazla olduğundan dolayı yakıt tüketimi fazladır. Bu nedenle çoğunlukla dizel motorlar tercih edilir.

2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here