Sokağa Çıkma Yasağı İkinci El Otomotiv Piyasasını Nasıl Etkiler? Sonraki dönem için ikinci el piyasası nasıl olacak? Araba Fiyatları artacak mı? sizler için tam kapanma ile piyasaları ve bundan sonraki dönemi yorumlamak üzere bir içerik hazırladık.

1Sokağa Çıkma Yasağında 2.El Araba Fiyatlarında Son Durum

Tam kapanma dönemine girmemiz ile 18 günlük kesintisiz sokağa çıkma yasağı, pek çok çalışan ve evinde kalmak zorunda olan kişiler için farklı bir dönemi başlatmış oldu.

Bununla beraber otomotiv piyasası da bu durumdan payını almış oluyor. Sıfır kilometre otomobil satan bayiler ve ikinci el satışı yapan galeriler bu dönemde kapalı.

Aynı zamanda araç satın almak isteyen kimselerde sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bu dönemde araç satın alamıyor.

2. El araba piyasası ne zaman düşer? diyorsanız maalesef ilerleyen dönemde böyle bir durum mümkün görünmüyor.

Bireysel olarak aracını satmak isteyen kişiler içinde bu dönemde bu durum zorlaşıyor. Ancak tam kapanma döneminde, evlere kapanan insanlar bilgisayar ve telefon ile çok zaman geçireceği için aracını satmak isteyen kişiler için ilan oluşturmak için mantıklı bir dönem olduğunu söyleyebiliriz.

Sokağa Çıkma Yasağı

Bunun içinde sizi Türkiye’nin araba motoru olan arabam.com‘da ilan vermeye davet ediyoruz.

İkinci el piyasasında bir durağanlığa neden olan sokağa çıkma kısıtlaması dönemi, sıfır otomobiller içinde gelecek dönemle ilgili birkaç ipucu veriyor.

İkinci el otomobil piyasası bahar ve yaz döneminde biraz daha hareketlenecek ve buna bağlı olarak fiyatların yükselebileceğini ön görmek mümkün. Bu sebeple otomobil almak isteyen kişilerin araştırmalarını hızlandırmasında fayda var.

2Sıfır Otomobil Fiyatları Artacak Mı?

Ne yazık ki ülkemiz vergilendirme sistemi otomotiv piyasası özelinde değerlendirildiği zaman oldukça yüksek olarak karşılanıyor. Buna bağlı olarak %50 ve %80 oranındaki Özel Tüketim Vergisi (Ö.T.V), araç fiyatlarının sınıflandırmasındaki en önemli unsur olarak karşımıza çıkıyor.

Buna bağlı olarak bugün piyasada bulunan araçların %70 oranından fazlası artık %80 Ö.T.V dilimine girmiş durumda.

Bu durumda pek az modelin baz versiyonu %50 Ö.T.V diliminde kalmaya çalışıyor. Bu durum bize gösteriyor ki önümüzdeki dönemde araç fiyatlarına gelebilecek küçük zamlar, vergilendirme sistemi etkisiyle oldukça yükselecek.

Bugün ortalama sıfır otomobil için belirlenen psikolojik sınır 230.000 TL bandında seyrederken, önümüzdeki dönemde bu fiyatlar minimum 300.000 TL bandında seyredecek.

Yani ilerleyen dönemde “300.000 TL araba almak en uygun fiyat şu anda” söylemlerini duymaya başlayacağız.

Sıfır veya ikinci el araç ihtiyacınız var ise, çok da zaman kaybetmemenizi tavsiye ederiz.

İkinci El Otomobil İlanları

TRİNKSAT

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here