Bugünkü yazımda segmentlerin ortaya çıkışına yön veren otomobiller ve markaları göstereceğim. Günümüzde arabalar Subcompacts, compact, sedan, crossover, SUV gibi belirli sınıflara göre ayrıştırılmaktadır.

BMW X6 – İlk Coupe SUVSegmentlerin Ortaya Çıkışına Yön Veren Otomobiller

Modern zamanların SUV ve crossover’ların popüler olmalarının yanı sıra, aynı zamanda coupe SUV segmentine de  insanlar tarafından ilgi duyulmaktadır. Coupe SUV severler olarak öncelikle 2008’de gelen ve segmenti yaratan BMW X6′ya teşekkür etmeliyiz. Eğimli tavan çizgisi sayesinde bagaj alanı önemli ölçüde azaltılmıştır. Fakat şık ve dinamik duruşu ortaya çıkmıştır.

Lamborghini Miura – İlk Orta Motorlu Süper OtomobilSegmentlerin Ortaya Çıkışına Yön Veren Otomobiller

Bugün neredeyse her süper otomobilin motoru ortada konumlandırılmaktadır. Süper otomobil üreticileri bunu ağırlık dağılımı nedeniyle kullanırken aynı zamanda karakteristik şeklini de belirlemektedir. V12 motoru, günümüzdeki tüm süper otomobiller gibi yalnızca ortaya konumlandırılmak kalmamıştır. Aynı zamanda daha kompakt bir boyut sağlamak için enine olarak konumlandırılmıştır.

Jeep Cherokee (XJ) – İlk Modern SUVSegmentlerin Ortaya Çıkışına Yön Veren Otomobiller

Günümüzde, üreticiler tarafından sunulan otomobillerin büyük bir yüzdesi SUV olarak adlandırılmaktadır. SUV’ler genellikle orta büyüklükte bir segmentte bulunur ve yekpare bir yapıya sahip olurlar. XJ Jeep Cherokee. 1983’ten 2001’e kadar satılan XJ, Grand Cherokee ve yeni Grand Wagoneer gibi geleneksel bir gövde üzeri gövde yerine tek gövdeli bir yapı kullanan ilk SUV olmuştur.

Nissan Qashqai – İlk Kompakt CrossoverSegmentlerin Ortaya Çıkışına Yön Veren Otomobiller

segmentlerin ortaya çıkışına yön veren otomobiller listesinin sonuncusu Nissan’ın en popüler araçlarından biri olan Qashqai’dir. Günümüzde neredeyse herkesin almak istediği araçlar kompakt crossover modellerinden olmaktadır. Bunun en önemli sebebi; bu araçların depolama alanının başarılı olması, kötü yollarda sorun çıkarmaması ve son derece keyifli sürüş stilini sahip olmalarındandır. 2007’de tanıtılan Nissan Qashqai, kompakt crossover için sıfır noktası olarak kabul edilmektedir.

İkinci El SUV İlanları

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here