İlk yazımın ikincisi olan “Segmentlerin ortaya çıkışına yön veren otomobiller II” adlı içeriğimde birçok aracın ortaya çıkışını ve küresel otomobil üreticilerini nasıl etkilediklerini göreceğiz.

Renault Espace –  MinivanSegmentlerin Ortaya Çıkışına Yön Veren Otomobiller II

Chrysler minivanları Kuzey Amerika’da üretilen ilk minivan olmaktadır. Fakat şimdiye kadar yapılan ilk minivan Renault’un Espace modelidir. Espace’ın uzun gövdesi ve sağlam motoru sayesinde geniş alan sunarken, aynı zamanda otomobil benzeri bir sürüş deneyimi sunmaktadır. Espace 80’li yılların ortalarında piyasaya çıktığında bir süre rakipsiz olmuştur. Ayrıca belirli özellikleri sayesinde insanları etkilemeyi başarmıştır. Örneğin tüm arka koltuklar çıkarılabilir veya yolcular birbirine bakacak şekilde döndürülebilirdi.

Simca 1100TI – İlk Hot HatchbackSegmentlerin Ortaya Çıkışına Yön Veren Otomobiller II

Pek çok insan Golf GTI’nin şimdiye kadar yapılmış ilk Hot hatchback olduğunu düşünmektedir. 1100TI, Golf’ten yaklaşık 2 yıl önce üretilmiştir. TI versiyonunda güç 58’den 82 beygire çıkarılıp, 1974 yılının en güçlü arabalarından biri ortaya çıkarılmıştır. Ön sis farları, alaşım jantlar ve mat siyah ızgara gibi özellikleri aracın albenisini yükseltmiştir.

Mini – Aileler için üretilen ilk hatchbackSegmentlerin Ortaya Çıkışına Yön Veren Otomobiller II

“Segmentlerin Ortaya Çıkışına Yön Veren Otomobiller II” adlı içeriğimizin son otomobili Mini’dir. Orijinal Mini 1959’da üretilmiştir. Bir zamanlar tüm 20. yüzyılın en etkili ikinci arabası olarak adlandırılmıştır. Sir Alec Issigonis, motoru arkaya koyup, Fiat 500 ve VW Beetle gibi arkadan çekişli yapmak yerine Mini’nin motorunu öne koymaya ve ayrıca enine monte etmeye karar vermiştir. Ardından, içeride yer açmak adına tekerlekler aracın köşelerine mümkün olduğunca yakın monte edilmiştir. Sonuçta da içinde tamamen yetişkin dört kişi ve bagajları için yer olan küçük bir araba ortaya çıkmıştır.

İkinci El Otomobil İlanları

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here