Japon otomobil üreticisinin araçlarını Avrupa’da satmayı durdurma kararını tersine çevirmesini öngören bir planın parçası olarak Renault, Mitsubishi’nin Otomobillerini Fransa’da Üretebilir. Fakat Mitsubishi, perşembe günü yapılacak bir yönetim kurulu toplantısında üretim süreçlerini ve detaylarını gözden geçireceğini açıkladı.

Renault, Mitsubishinin Otomobillerini FransadaMitsubishi geçen yıl Avrupa bölgesindeki zararını tersine çeviremedikten sonra Avrupa’daki faaliyetlerini durduracağını söylemişti. Mitsubishi’nin Avrupa’dan çekilmesi Nissan, Renault ve Mitsubishi’yi karlı pazarlarına odaklanmaya ve ihtiyaç duydukları pazarlardaki faaliyetlerini bırakmaya veya azaltmaya çağıran üç ittifak ortağının gözden geçirilmiş genel stratejisinin bir parçasıydı. Bu stratejiye göre şirketler zarar yaptıkları bölgelerden çekilip, satış rakamlarının iyi oldukları bölgelere yoğunlaşmayı düşünmektedirler. Örnek olarak Mitsubishi, Güneydoğu Asya’ya odaklanacağını söyledi. Fakat ilerleyen zamanlarda stratejide bir değişiklik yaparak Mitsubishi, Avrupa’daki varlığını sürdürebileceğini ve Fransa’da satmak istediği modelleri, Renault’un fabrikalarında üretip satabilir. Ek bilgi olarak Mitsubishi, 2012 yılında Hollanda’daki Nedcar üretim tesisini sattığından beri Avrupa’da araba üretmemektedir.

Renault ve Nissan, Avrupa’da çapraz üretime sahiptir. Renault, Nissan Micra‘yı Fransa’nın Flins kentindeki fabrikasında üretmektedir. Ayrıca Renault, Nissan’ın ticari minibüslerini Fransa’daki Maubeuge ve Sandouville kentlerinde üretmektedir. Renault CEO’su Luca de Meo, Renault fabrikalarının kapasite kullanımını 2025 yılına kadar %70’den %120’ye çıkarmak istediğini söyledi. Renault, Flins fabrikasının otomobil üretimini durduracağını. Bu fabrikayı kullanılmış arabaları ve diğer döngüsel ekonomi faaliyetlerini yenilemek için kullanılacağını söyledi. Mitsubishi’nin Avrupa’da kalma kararı, otomobil üreticisinin yeniden tasarlanan Outlander’ı bölgede satacağı anlamına gelmektedir. Renault, Mitsubishi’nin Otomobillerini Fransa’da üreteceği konusundaki uzlaşmalarda yakın zamanda sonuca varılacağı düşünülmektedir. 

İkinci El Mitsubishi İlanları

İkinci El Nissan İlanları

İkinci El Renault İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here