2022 Mercedes C-Serisi teknolojisi yenilenerek ilgi çekici ve döneme uygun bir tasarım ile buluştu. Yeni W206 nesil C300 sedan, daha fazla alan, daha agresif bir görünüm ve en son MBUX bilgi-eğlence teknolojisine sahiptir.

2022 Mercedes-Benz C sınıfı içinde ve dışında yeniden tasarlanıp daha verimli dört silindirli turbo motora sahiptir. Dış tasarım daha agresifken, iç kısım, MBUX yazılımının en son sürümünü barındıran 11,9 inçlik bir dokunmatik ekran lehine birçok fiziksel düğmeyi değiştiriyor. 2022 C300 ve C300 4Matic’in 2022’nin başlarında galerilere gelmesi bekleniyor ancak Mercedes henüz fiyatlandırma ayrıntılarını paylaşmadı.

2022 Mercedes C-Serisi Teknolojisi ve Tasarımı Yenilendi

Mercedes, yeniden tasarlanan 2022 C sınıfı sedanın kaplamalarını kaldırdı. Otomobil üreticisinin serisindeki en çok satan araç artık, daha sportif bir dış tasarım ve artırılmış iç alana sahiptir. 2022 C sınıfı sedanlar, başlangıçta 2021 S-sınıfında tanıtılan bir dizi güncellenmiş teknoloji özelliğini içeren büyük bir makyaj aldı.

2022 Mercedes C-Serisi Teknolojisi ve Tasarımı Yenilendi

Yeni sedan’ın dingil mesafesi önceki modelden 2,54 cm daha uzundur. Gövde ise 6,35 cm daha uzun, 1,02 cm daha geniş ve 1,02 cm daha kısa bir yüksekliğe sahiptir. Yeni modelin daha atletik bir duruşa sahip olduğunu düşünüyoruz. Kargo alanı değişmedi, ancak arka baş mesafesi ve bacak mesafesi sırasıyla yaklaşık 1,27 cm ve 2,03 cm arttı.

Performans

2022 C300 ve C300 4Matic, 255 beygir gücü ve 400 Nm tork üreten turboşarjlı 2.0 litrelik sıralı dört motor ile donatılmıştır. Bu rakamlar, Audi A4, BMW 3 serisi ve Genesis G70 dahil olmak üzere rakiplerine karşı segmentinde rekabetçi olmasını sağlıyor. Yeni C sınıfı otomobiller, 20 beygir gücü ve 200 Nm tork ekleyebilen Mercedes 48 volt elektrikli marş / jeneratör EQ Boost sistemine sahiptir. Mercedes, motorun hibrit desteği olmayan önceki dört silindirli motordan yüzde 10 ila 15 daha verimli olduğunu iddia ediyor. Dokuz ileri otomatik vites tek şanzıman seçeneğidir. Coupe ve cabriolet varyantlarının yanı sıra daha güçlü AMG modelleri ise gelecekte bekleniyor.

2022 Mercedes C-Serisi Teknolojisi ve Tasarımı Yenilendi

Dış Tasarım

2022 C-sınıfının tasarımı, daha küçük A-sınıfından büyük ölçüde örnek alıyor ve yeni görünüm, önceki nesil sedanın biraz daha şişkin görünümlü arka kısmı ortadan kalkıyor. Daha keskin, daha köşeli görünümlü ön kısım ve daha temiz profil, C-sınıfına BMW ve Audi’nin sunduğu ürünlerle görsel olarak rekabet edebilmesi için ihtiyaç duyduğu görünümü verir.

2022 Mercedes C-Serisi Teknolojisi ve Tasarımı Yenilendi

İç Tasarım

En büyük değişiklikler, 2021 S-sınıfında görülen daha minimalist tasarım estetiğini yansıtan içeride görülüyor. 11.9 inçlik bir dokunmatik ekran, gösterge panelinin ortasını ele geçirerek üç havalandırma deliğini ekranın yukarısına doğru iter. Bu arada, önceki C-sınıfında bulunan orta konsol dokunmatik yüzeyi ve kontrol düğmesi tamamen ortadan kayboldu. Sonuçta, birkaç fiziksel düğmeyle daha az dağınık bir orta konsol elde edildi. Ekran, Mercedes’in önceki nesilden daha fazla işlem gücüne sahip olduğunu söylediği şirketin MBUX yazılımının en son sürümünü kullanıyor.

2022 Mercedes C-Serisi Teknolojisi ve Tasarımı Yenilendi

Kalan dokunsal kontroller arasında sürüş modu, kamera görünümü, araç ayarları, tehlike ışıkları ve ses seviyesi için düğmeler. Ayrı sürücü profillerinde oturum açmak için kullanılan bir parmak izi tarayıcısı da var. Deri direksiyon simidinin arkasında 12,3 inçlik bir dijital gösterge paneli bulunur.

Standart donanım

18 inç jantlar, ısıtmalı ön koltuklar, açılır tavan ve kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto işlevlerini içerir. Mevcut seçenekler arasında bir baş üstü ekranı, ek sürücü destek sistemleri, 19 inç jantlar, nappa deri döşeme, ısıtmalı direksiyon simidi, kablosuz telefon şarjı ve AMG gövde stili ve iç kaplama yer alıyor.

İkinci El Mercedes-Benz İlanları

Sıfır Km Mercedes-Benz Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here