Otomobilinize Yapabileceğiniz Ufak Dokunuşlar

0
1699

Otomobiller, günümüzde birçok kişinin kullanmış olduğu ulaşım araçlarıdır. Sık kullanılan otomobiller sahipleri tarafından güzelleştirilir. Bu işlem “modifiye” olarak adandırılır. Bu yazımızda otomobilinize yapabileceğiniz ufak dokunuşlar hakkında derleme yaptık. Yapılan işlemler sonucunda aracınız hem gözünüze daha güzel gelecek hem de gönül rahatlığıyla bineceksiniz.

Yapabileceğiniz Ufak Dokunuşlar Kendi Zevkinize Uygun Olmalıdır

Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, yapılacak olan işlemleri belirlemektir. Bir başkasının sözüne bakıp da beğenmediğiniz şeyleri yaptırmayın. Bu sizin aracınız. Aynı şekilde çok yakıştırdığınız bir işlemi başkasının düşüncelerini önemsemeden yaptırın.

  • Aracınızı temizleyip karşısına geçin.
  • Gözlem yapın ve araçta hoşunuza gitmeyen noktaları belirleyin. Bu belirleme işlemi araçta bulunan çizikler olabileceği gibi aracın çok sade gözükmesi de olabilir.
  • Aracın içerisine binin. Gözünüze kötü gelen noktaları belirleyin.

Aracınıza uygulayacağınız modifiye aksesuarlarının aracınızda nasıl duracağına internet üzerinden veya bir başka araçtan bakın. Ezbere yapılan iş çoğu zaman beğenilmez.

Çiziklerin Giderilmesi

Pasta işlemi yapmak, aracınızdaki çiziklerin büyük ölçüde kaybolmasını sağlar. Bu işlemi kendiniz yapabileceğiniz gibi 200-250 ₺ gibi bir ücret vererek bir başkasına da yaptırabilirsiniz. Pasta işleminden sonra kalan çizikler genelde derin çiziklerdir. Bu çizikleri rötuş işlemi ile giderebilirsiniz.

ufak dokunuşlar

Cam Filmi

Cam filmi uygulaması, otomobilinizin görüntüsünü büyük oranda değiştirecek uygulamalardan birisidir. Cam filmi uygulamasını ön cam hariç diğer camlara yaptırabilirsiniz. Filmlerin numaraları vardır. Kendi zevkinize göre istediğiniz koyulukta cam filmi yaptırabilirsiniz. eğer eliniz yatkınsa bu uygulamayı kendiniz yapabilirsiniz. Aksi halde 250₺ gibi bir ücrete yaptırabilirsiniz.

ufak dokunuşlar

Cam Rüzgarlığı

Cam rüzgarlığı uygulaması, size bağlı bir şey bazı kişiler bu aksesuarları otomobiline yakıştırırken bazıları da nefret etmektedir. Otomobilinizde camları açmayı seviyorsanız ve çok rüzgar alıyorsa bu uygulama tam size göre. Cam rüzgarlıkları 80₺ ile 200₺ arasında satın alabileceğiniz aksesuarlardandır.

ufak dokunuşlar

Arka Spoiler

Aracınız gözünüze çok sade mi gözüküyor? Yapmanız gereken, aracınıza ve zevkinize uygun bir spoiler almaktır. Spoiler’ların çeşitleri vardır. Kibar ve küçük yapıya sahip olanları genelde tercih edilirken, bazı kullanıcılar abartılı ve yüksek spoilerları sevmektedir.

ufak dokunuşlar

Jant Kapakları

Aracınızın jantları kapak şekindeyse, jant kapaklarını değiştirerek aracınızın görüntüsünü değiştirebilirsiniz. Jant kapağı fiyatları aracınızın jant boyutuna göre değişebilir. 60₺ den başlayan fiyatlarla satın alabilirsiniz.

ufak dokunuşlar

Direksiyon kılıfı

Araç içerisinde en çok deformasyona uğrayan parçalardan biri de direksiyon simididir. Direksiyon simidinize uygun bir kılıf taktırdığınızda deformasyon göze çarpmayacaktır. 50₺ gibi düşük bir bütçeyle bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here