Motosikletlerde yeni sürüş güvenliği özellikleri her geçen gün gelişmekte olan bir alandır. Yolda giderken motosikletlilerin kendisini ve motosikletini koruması zor bir durumken gelişen teknoloji ile birlikte artık daha güvenli sürüş bizleri bekliyor.

Motosikletleri daha güvenli hale getirmek için, üreticiler motosikletlerin kendileri için değişiklik yapmanın yanı sıra sürücülerin kullandığı birçok özelliği de değiştirdiler.

Yeni teknolojinin gelişmesi güvenlik ihtiyacının daha fazla farkındalık yaratmasıyla güvenliği artırıcı yeniliklerin yaratılmasına yol açmıştır. Motosiklet güvenlik özellikleri, koruyucu giysilerdeki mevcut ve gelecek yeniliklerden bazılarına bir göz atalım.

1)Daha Güvenli Kasklar

Motosikletlerde yeni sürüş güvenliği

Motosiklet kaskları sürücü güvenliğinde önemli bir rol oynar ve bugün arka tarafı göstermek ve kör noktaları ortadan kaldırmak için dahili GPS sistemleri dahili kameralar ve sensörler gibi özellikleri içerecek şekilde geliştirilmiştir. Bu sayede sürüş daha güvenli olmaktadır.

2)Hava Yastığı, Yelek ve Ceketler

Motosiklet giyim üreticileri biniciler için sürücü için güvenlik özelliklerinden bazılarını uyguluyor. Giysilerdeki sensörler, motosikletin darbe yaptığı durumlarda bunu algılayıp kendisini şişirerek hayati organların korunmasında etkin bir rol oynayabiliyor. Hava yastıkları motosiklet alanına girdiğinden bu yana ölüm sayısında ciddi düşüşler yaşandığını belirtelim.

3)LED aydınlatma

LED aydınlatma bir motosikletin yolda daha fazla görünürlük elde etmesini sağlar ve sürücü güvenliğini artırmada önemli bir rol oynar. Otomobil sürücüleri motosikletlileri LED sayesinde daha kolay görebilir ama LED aydınlatma motosikletiler için de yolun daha net bir görülmesini sağlar, özellikle olumsuz koşullarda. Birçok kask da motosikletlerde yeni sürüş güvenliği özellikleri açısından sürücü görünürlüğünü artırmak için LED aydınlatma ile donatılmıştır.

4)Motosiklet Eldivenleri

Motosikletlerde yeni sürüş güvenliği

Son birkaç yıldır, üreticilerin motosiklet eldivenleri üzerinde motosikletlerde yeni sürüş güvenliği özellikleri alanına girmek adına yeni teknolojik denemeler yaptığını söyleyelim. 2019 yılında, sürücülerin eldivenin belirli bölgelerine dokunarak akıllı telefon ve GPS fonksiyonlarını kontrol edebilmelerini sağlayan Bluetooth’a bağlı eldivenler gibi gelişmelerle bu yeniliğin üretime girmesini istememize yol açacak harika bir yeniliktir. (Bu özelliklerin yalnızca motosiklet hareket halinde değilken kullanılması gerektiğini unutmayın.)

5)Düşük Beygir Gücü

Bazı üreticiler daha fazla güç ile yüksek performanslı motosiklet geliştirirken, diğerleri güvenliği göz önünde bulundurarak düşük beygir gücüne sahip motosikletler üretiyorlar. Bu yeni sürücüler veya sadece daha güvenli bir sürüş gerçekleştirmek isteyen sürücüler için ideal bir durumdur.

6)Tanılama

Motosikletlerde yeni sürüş güvenliği

Avrupa’da bazı motosikletlerde seyir kontrolü, yarı aktif süspansiyon ve lastik basınç monitörleri de dahil olmak üzere komple sistem izleme hizmetleri satılmaktadır. Bu sistemler motosikletinizin durum analizini yapan ve size bilgi aktarımı sağlayan sistemlerdir.

7)Anti-lock (ABS) Frenler

Motosikletlerde yeni sürüş güvenliği

Bu teknolojiyi Otomotiv sektöründen ödünç alan üreticiler, motosikletler için kilitlenmeyi önleyici fren sistemlerini keşfetmeye başladılar. Bu sistemler, motosikletinizin ani bir şekilde durması durumunda frenleri otomatik olarak pompalar ve acil bir durumda direksiyon üzerinde daha fazla kontrol sağlar.

8)Stabilite kontrolü

Bir dönüş sırasında hızlanma veya frenleme motosiklet kazalarına önemli bir katkıda bulunmaktadır, ancak yeni stabilite kontrol sistemleri motosikletin yalnızca doğru miktarda güç veya fren aldığından emin olmak için çekiş kontrolünü ve yalın açı verilerini analiz ederek doğru bir kalkış veya duruş sağlar. Yeni nesil motosikletlerin çoğunda bulunan bu özellik güvenli sürüş alanında vazgeçilmez bir teknoloji olarak yerini çoktan aldı.

9)Motosiklet Botları

Motosiklet botları genellikle gözden kaçırılır, ancak önemli bir güvenlik özelliğidir. Kötü üretim sürecinden geçmiş botlar darbe emilimini doğru bir şekilde sağlayamadığı için ayağınızın şiddetli yaralanmalara yol açmasına neden olabilir. Motosikletlerde yeni sürüş güvenliği alanına giren yeni nesil çizmeler ayağınızı korumak ve darbe şokunu absorbe etmek için esnek plastik ile darbeyi emen bir yapıya sahip olarak üretilmektedir.

10)Üç Tekerlekli Motosikletler

Üreticiler motosiklet alanında korkularını yenmek isteyen ve bu alanda istikrarlı bir şekilde ilerlemek isteyen sürücü adaylarına yönelik üç tekerlekli motosiklet üretiyorlar. Asfalt ile bağlantısı noktası üç’e çıkan motosiklet daha güvenli bir şekilde ilerlemesinin yanında havalı bir görüntüde sergiliyor. Özellikle yeni sürücüler ve yaşlı kesim tarafından tercih edilen üç tekerlekli motosikletler, Motosikletlerde yeni sürüş güvenliği yazımız da uzun zamandır üretiliyor olmasına rağmen gelişerek daha iyi üç tekerlekli motosiklet ürettikleri için yer aldı.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here