Lastik spreyi son zamanlarda yaygın bir şekilde kullanılan ve acil durumlar için lastik tamir kiti olarak da bilinen bir üründür. Lastik patlaması veya hasar görmesi, sürüş sırasında sürücülerin sıklıkla başına gelen olaylardan biridir. Bu durumlarda gerekli işlemlerin yapılabilmesi için yedek lastiğimizin ve çeşitli ekipmanlarımızın olması gerekir. Bu tür işlemler trafik yoğunluğu ile tehlikeli olabilir ve işlemin uzun sürmesi ile de fazlaca zaman kaybettirebilir.

Lastik tamir kiti, acil ve zamanın olmadığı durumlarda işleri kolaylaştıran bir üründür. Bu spreyler, lastiği anlık olarak hasarsız şekilde eski haline getirmek için üretilmiştir. Peki, lastik tamir spreyi nedir ve nasıl kullanılır? Gerçekten işe yarıyor mu?

lastik-tamir-kiti

Lastik Tamir Spreyi Nedir?

Lastik tamir spreyi, araç lastiklerinde meydana gelen küçük deliklerin geçici olarak onarılmasına yardımcı olur. Yollardaki çukur, sivri taşlar, çivi veya diğer kesici nesneler nedeniyle lastiklerde delinmeler oluşur ve sönmeler meydana gelir. Böyle bir durumda lastik tamir spreyi, sizi acil durumlarda yolda kalmaktan kurtaracak pratik bir çözümdür.

Bu tür küçük delikler, lastiğin havasını yavaşça boşaltmasına neden olur ve sürüş güvenliği için tehlike oluşturur. Lastik tamir spreyi, lastikteki deliği tespit etmek ve geçici olarak kapatmak için kullanılır. Lastik şişirme spreyini yolculuk esnasında her zaman aracınızda bulundurmanız, lastik ile ilgili yaşanabilecek olumsuz durumlar için size avantaj sağlayacaktır. Kullanımı ise oldukça kolay ve pratiktir.

Lastik Tamir Spreyi Nasıl Kullanılır?

Lastik tamir kiti, su bazlı kimyasal bir üründür. Köpük bir forma sahiptir. Lastiğin içine sıkıldığı andan itibaren kendiliğinden şişen bir yapıdadır. Lastik tamir spreyi nasıl kullanılır, anlatalım;

  • Öncelikle kimyasaldan zarar görmemek adına eldiven kullanmanız faydalı olacaktır.
  • İlk olarak aracınızın lastiklerinin yer ile temasının paralel olmasına dikkat edin.
  • Lastikte hava basıncını koruyan lastik sibobu ise üstte olmalıdır.
  • İçerisindeki kimyasalın her noktaya dağılmasını sağlamak için lastik tamir kitini kullanmadan önce iyice çalkalayın.
  • Kit hortumu üzerindeki koruma kapağını kaldırın.
  • Daha sonra lastik sibobunun kapağını açın ve sprey ucuna bağlı olan hortumu bağlantı için hazırlayın.
  • İki bağlantı noktasını birbiri ile bağlayın ve spreyi dik bir konuma getirin.
  • Bu aşamada yapmanız gereken şey, sprey şişesinin üst kısmında bulunan mekanizmaya basmak olacak.
  • Bu mekanizmaya basarak içerideki sıvının lastik içine aktarımını sağlayın. Lastiğin şişmeye başladığını göreceksiniz.
  • Daha sonra araç hareket ettirin.
  • Araç hareket ettikçe, sprey çok daha hızlı tepkimeye girecektir. Böylelikle lastik, tam formuna gelir ve sağlıklı görüntüsüne kavuşur.

*Tamir kitleri tek kullanımlık içindir.

lastik-tamir-spreyi

Fakat çoğu durumda, lastik tamir kiti kullanımı geçici bir çözümdür. Genellikle küçük deliklerin tamirine uygun olarak tasarlanmıştır. Daha büyük ve ciddi hasarlar için, yol yardımına veya servis merkezine başvurmanız ve lastiğin tamirini veya değişimini yaptırmanız daha güvenli olacaktır.

Lastik Nasıl Değiştirilir?

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here