Otomobillerin yer ile temasını sağlayan lastikler hem güvenlik hem konfor açısından oldukça önemli. Aracınızın yolda karşılaştığı engeller nedeniyle maruz kaldığı sarsıntıları sönümleyen bu elemanlar, genellikle sessiz çalışıyor ya da sesleri fark edilecek seviyelere çıkmıyor. Ancak otomobil lastikleri ses çıkardığında bu durum sürücü ve yolcular için rahatsız edici bir faktör olabiliyor. Çıkan ses, aracın yere temas ettiği alana göre değişiklik gösterse de çoğu zaman  mümkün olan en sessiz lastik modelleri tercih edilerek bu sorun çözülebiliyor. Siz de sürüş deneyimini iyileştirmek ve konforlu bir lastik modeli satın almak istiyorsanız sizin için sıraladığımız sessiz lastik modellerine göz atabilirsiniz.

En Sessiz Lastik Modelleri

Bridgestone Potenza S001

Bridgestone Potenza S001

Japon lastik markalarından biri olan Bridgestone, kaliteli lastik üreten popüler markalardan bir tanesi. Bazı otomobil firmalarının sıfır araçlarında da kullandığı Bridgestone lastikler, fiyat aralığı sebebiyle biraz daha üst segmente hitap etse de performans noktasında fiyatının hakkını veriyor. Efsanevi Ferrari ve Aston Martin markaları tarafından da kullanılan Bridgestone Potenzo S001, 205 mm ölçülerinde 68 desibel ses seviyesi ile en sessiz lastikler arasına girmeyi başarıyor.

GoodYear EfficientGrip

GoodYear EfficientGrip

Yakıt etiket değeri B olan GoodYear EfficientGrip, ıslak zemin frenlemesinde A etiket değerini alarak performansıyla dikkat çeken lastik çeşitlerinden. Bu lastik modeli sahip olduğu FuelSaving ve Run on Flat teknolojileri ile hem yakıt tasarrufunu artırıyor hem de sönmüş lastik üzerinde 80 km/saat hıza kadar yola devam etmenize olanak sağlıyor. Sessizlik noktasında ise EfficientGrip, 205mm taban alanı ile 68 dB gürültü seviyesine sahip. Böylece sürüş sırasında size son derece konforlu bir deneyim sunuyor.

Nokian WetProof

Nokian WetProof

Alman AutoBild dergisi tarafından test edilen Nokian WetProof, ıslak ve kuru zeminde ayrı testlere tabi tutuluyor. Kuru zeminde otomobil yeterli bir performans sergilerken bütün hünerleri ıslak zeminde ortaya çıkıyor. AutoBild’e göre bu lastikler ıslak zeminde fren testinin en iyilerinden. Finlandiya merkezli bir şirket olan Nokian, WetProof modelinde 205 mm taban alanı ile 68 dB gürültü değerine sahip. Bu sayede en sessiz lastik modelleri listemizde üçüncü sırada yer alıyor.

Falken Ziex ZE 310 Ecorun

Falken Ziex ZE 310 Ecorun

Japonya merkezli Falken, Ziex ile cebinize de kalbinize de aynı anda hitap etmeyi başarıyor. Lastikler hem ıslak hem de kuru yolda, düşük aşınma performansıyla yüksek çekiş ve yol tutuşu sunuyor. Bağımsız test kuruluşlarından sayısız ödül kazanan Ziex ZE914 Ecorun’ın geliştirilmiş bir versiyonu olan Ziex ZE310 Ecorun, temas yüzeyinde tüm yükü eşit olarak dağıtan bir taban profili için geliştirilen Adaptif Sabit Basınç (ACP) teknolojisine de sahip. Bu sayede ACP lastiğin yön stabilitesini artırıyor ve daha uzun lastik ömrü için eşit aşınma sağlıyor. Falken Ziex ZE 310 Ecorun, 205 mm taban alanında 67 desibel gürültü seviyesine sahip. Son derece sessiz çalışan bu lastik modeli, yakıt etiketinden C alırken ıslak zeminde fren testinden de A ile geçmiş.

Lastik ihtiyaçlarınızı karşılamak için arabam.com mobil uygulamasındaki Garaj bölümüne girmeniz yeterli. Lastik fiyatlarını görüntülemek, aracınız için lastik satın almak ve montaj hizmetlerinden faydalanmak için hemen arabam garaj’a göz atın. Aracınızla ilgili tüm ihtiyaçlarınızı şimdi telefonunuzdan tek bir uygulamayla halletmek çok kolay!

arabam garaj’ı hemen keşfedin!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here