kolay park etme

Kolay park etme işlemini öğrenmek aracınız ile uygun park noktası bulduğunuzda doğru işlemi yapmanıza yardım edecektir. Araba kullanırken en önemli ve dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi de aracın dikkat edilerek park edilmesidir. Park etmenin bazı kolay yöntemleri vardır.

Kolay Park Etme Teknikleri

Arabanızı park ederken bazı park teknikleri kullanılır. Birincisi paralel  park etme tekniğidir. İki aracın ortasında olan  boş olan yere aracınızı paralel bir şekilde park edebilirsiniz. Aracınızı park edilmiş olan öndeki aracın aynalarına  hizalanacak şekilde   45 derece açı ile güvenli olarak park yapabilirsiniz. Daha sonra  direksiyonunuzu çevirip düzleyerek aracınızı boşluk olan yere park etmiş olacaksınız. Aracınızı güzel bir açı ile park ederek arka tarafta ve ön tarafta çok az boşluk kalacak şekilde aracınızın park edilmesi gerekir. Çünkü diğer araçların da daha sonra çıkması için alan bırakılması gerekir.

park etme

İkinci park etme yöntemi ise dikey park etme yöntemidir. Bu yöntem de iki şekilde uygulanır. Geri geri park etme tekniği ve düz park etme tekniğidir. Geri  geri park ederken aracın arkasında bir canlı veya çarpacak bir şey olup olmamasına ayna ve park sensöründen yararlanarak dikkat ederek  ve sakin olarak park edilmelidir. Özellikle aracın kör nokta denen kısmına dikkat edilmelidir. Bu kısım bagaj hizası altında kalan kısımdır. Düz park ederken ise yavaş ve dikkatli bir şekilde iki aracın boşluk kısmına aracınızı ön ve arka  tarafında diğer araçların çıkacağı şekilde park edebilirsiniz.

Park Ederken Zorluk Çekme

Araba kullanırken zorluk çekmeden park edebilmeniz için genel olarak kolay park etme tekniklerini kullanarak daha fazla boşluk olan yerlere aracınızı park etmelisiniz. Araba kullanırken, park ederken direksiyona tam anlamıyla hakim olmanız ve gaz, debriyaj ve fren pedallarına dikkatli bir şekilde zamanlamasına da  dikkat ederek  kolayca aracınızı park park edebilirsiniz. Özellikle ayna kullanımı da park etme hususunda büyük öneme sahiptir. Kapalı otoparklara aracınızı park ederken bir araç için ayrılan kısma park edilmeli ve park çizgilerinin aşılmaması gerekir.

Kendine Güven Çok Önemlidir!

park özgüven

Araç kullanan sürücünün kendine güvenmesi oldukça öneme sahiptir. Aracı sürerken ve park ederken sürücünün öz güvenin yüksek olması ve sakin olup panik yapmaması gerekir. Eğer aracı güzel sürüyor fakat park etme de güven sorunu yaşıyorsanız mutlaka bilen bir kişiden destek almanız sizin güveninizi yerine getirecektir.

2. El Satılık Otomobil İlanları

1 YORUM

  1. ama kesinlikle başka bir aracın çıkamayacağı şekilde park yapmayın. En büyük bencillik budur aracınızı uzağa bırakıp biraz yürüyün ama kimsenin zamanını çalmaya hakkınız yoktur bu büyük bir bencillik. Her insanın acelesi olabilir hastası olabilir kesinlikle yaya yoluna ve bu şekilde yanlış park edenlere tahammül edemiyorum. ağır cezalarının olması gerekiyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here