Honda’nın Elektrikli Motosikleti Hakkında Detaylar

1
1236

Geçtiğimiz günlerde Honda’nın elektrikli motosikleti hakkında detaylar ortaya çıktı ve Honda’dan elektrikli motosiklete ışık tutacak, yeni patent çizimleri yayınlandı. Honda’nın elektrikli motosiklet projesi, motosikletin yeni patent çizimleriyle birlikte aydınlanmaya devam etmektedir.

Honda CB125 Elektrikli Olacak! Hondanın elektrikli motosikleti hakkında detaylar

Honda CB125 elektrikli olacak. CB125 kompakt ve basit teknoloji içeren bir motosiklettir. Elbette yeni elektrikli CB125’in benzinli halinden daha farklı olması beklenmemektedir. Oraya çıkarılmak istenen model ve modelin teknik özellikleri tamamen belli olmasa da uzmanlar tarafından elektrikli motorun 15 beygir civarında ve 120 km/h kadar çıkabileceği düşünülmektedir.

Yeni görüntüler sayesinde yeni motor bloğuna karşı bazı ufak ipuçlarını öğrenmeye başladık. Birinci önemli nokta, CB125R’nin depo tarafına iki farklı hava girişleri aktarılmıştır. Böylece soğuk hava, motosikletin aküsünün etrafında dolanabilecek ve ısınma problemi ortadan kalkacaktır. Ayrıca motosikletin tasarımı da Honda tarafından oldukça önemlidir. Elektrikli bir motosikletin deposu pillerden oluşmaktadır. Honda, bu pillerin daha işlevsel olması için yardımcı kompakt parçalar kullanmayı hedeflemektedir. Bu parçalar sayesinde “naked” olarak adlandırdığımız motosiklet daha kapalı bir şekilde karşımıza çıkacaktır. Honda’nın yeni teknolojisi ve projesinin karşımıza çıkış tarihini bilemiyoruz. Fakat elektrikli motosiklet için zaman daralmaktadır. Honda gibi köklü şirketin, rekabete sonradan katılacağını düşünmüyorum. Honda’nın elektrikli motosikleti hakkında detaylar belirginleştikçe rakiplerinden daha iyi veya kötü olduğunu anlayacağız. Tahminimce Honda’nın yeni elektrikli motosikleti 2021 yılının sonlarına doğru duyurulacaktır.

İkinci El Motosiklet İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here