Klasik araba tasarımları her zaman çoğu kişinin hoşuna gitmiştir. Oradaki tasarımın dönemi yansıtması ve geçmişe gidip gelmemiz bize iyi duygular hissettirir. Peki hiç bu tasarımların günümüzdeki halini merak ettiniz mi?

Son günlerde duymaya alışkın olduğumuz yeni bir akım olan Nasıl Başladı? Nasıl Devam Ediyor? akımı her alanda uygulanıyor. Bu akıma ayak uydurup bir döneme damga vurmuş otomobil tasarımlarının ilk hali ve günümüzde nasıl devam ediyor olduğunu anlatan bir görsel karşılaştırma serisi hazırladık.

Bu ilginç değişimlerin arasında büyük bir tarih yattığını da unutmayalım. Klasik Araba değişimlerini incelerken geçmişe gidip geleceğimiz listemize göz atalım.

16. Ford Mustang (1964)

İlk üretildiği tarihten bu yana sürekli olarak kendisini geliştiren mustang ikonik tasarımını yok etse de beklenen gelişimi gösterdi. Ancak bugün bazı kesimler tarafından eski kasa mustang daha havalı bulunuyor ve tercih ediliyor. Mustang Listemize ilk sıradan giriş yaptı.

15. Ford Mustang (2020)

 

14. Buick (1931) 

Üreticiler 1931 yılında üretilen bir klasik arabanın2020 yılında böyle bir görünüme ulaşacağını tahmin ediyorlar mıydı acaba? Aradan geçen 89 yılın ardından 2020 yılında oldukça hoş bir tasarıma sahip olan Buick atalarına selam gönderiyor.

13. Buick (2020) 

12. Cadillac Eldorado (1953)

Generals Motors Grubunun bünyesinde bulunan ve ilk klasik araba olarak 1953 yılında üretime başlayan Eldorado günümüzde kadar geçirdiği 10 nesil ile bugünkü halini aldı. İlk üretildiği yıllarda daha yumuşak ve masum çizgiler barındıran otomobil günümüz itibariyle keskin ve öfkeli çizgiler barındırarak radikal bir değişikliğe gitmiş diyebiliriz.

11. Cadillac Eldorado (2020)

10. Chevrolet Corvette  (1953) 

GM tarafından üretim bandına sokulan ilk klasik araba Amerikan spor otomobili olarak 1953 yılında üretildi ve başlangıcı mütevazı bir Coupe olarak yaptı. Ancak günümüzde 2020 modelini karizmatik ve güçlü bir yarış arabasına çevirerek ulaştığı nokta konusunda tatminkar grafik çiziyor.

9. Chevrolet Corvette  (2020) 

8.  Chevrolet Camaro (1966)

Efsaneleşmiş başka bir klasik araba da Chevrolet Camaro Generals Motors’un gövde gösterisi yapacağı bir başka Amerikan kaslı otomobilidir. 1966 yılında üretilen ilk camaro o dönemlerden kaslı bir otomobil olacağını göstermiş. Günümüzde hala çok satan otomobiller arasındadır.

7. Chevrolet Camaro (2020) 

 

6. Dodge Charger (1966) 

Dodge Charger, Chrysler Corporation’a ait ikonik bir Dodge arabasıdır. 1966 yılında Fastback otomobil agresif görünümüyle çok dikkat çekti. İlk nascar zaferini üretildiği yıl kazandı. Daha sonra yarış otomobili kimliğinden sıyrılıp lüks bir otomobile dönüştü ve sedan bir görünüme sahip oldu. Yeni nesli ile muscle car mirasını yaşattığını söylemek gerekiyor.

5. Dodge Charger (2020) 

4. Dodge Challanger (1970)

Amerikalı otomobil üreticisi Dodge tarafından 1970 yılında üretilen otomobilde kaslı otomobiller listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Özgün tasarımı ile birlikte akıllara kazınan Challenger geçmişin izlerini hala üzerinde taşıyor.

3. Dodge Challanger (2020)

 

2. Volkswagen Beetle (1938)

Klasik araba modeli 1938 yılında üretilmeye başlanıp 2003 yılına kadar 21 milyondan fazla satarak Dünyanın en çok satan otomobil unvanını almıştır. Beetle herkes tarafından sevilen şirin bir otomobildir. Bu şirinliğini tasarım dili nedeniyle kazanmıştır. 2020 yılında üretilen son nesil Beetle da bu şirinliğin üzerine inşa edilmiştir ve oldukça rağbet görmektedir.

1. Volkswagen Beetle (2020)

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here