Motor sıcaklığı yolculuk esnasında artarak 90 – 110 dereceler aralığında bir değere çıkar. Bu sıcaklığın hayatımızda bize olan katkısını merak ediyorsanız uzun bir seyahat sırasında acıkan karnınızı doyurmak için kullanacağınız bir fırın olduğunu hemen belirtelim.

Evet yanlış duymadınız. Motor sıcaklığı ile evinizde hazırladığınız bir sandviçi ısıtabilir veya sosisi pişirebilirsiniz. Kulağa oldukça garip gelse de gayet eğlenceli bir pişirme yöntemi olan motor sıcaklığı yöntemini uygulayarak nasıl sosis pişirildiğini yazımızın devamında anlattık. Okumaya devam edin.

1)Doğru Yemeği Planlayın

Yemek yeme konusunda seyahat esnasında bir değişiklik yapıp motor sıcaklığını kullanmak istediyseniz pişirebileceklerinizin sınırlı yiyecekler olduğunu unutmayın. Tek parça malzemelerden oluşması örneğin; patate, sosis, sucuk, tavuk gibi yiyecekler motor sıcaklığı ile pişerek size farklı bir damak zevki yaşatabilirler. Bu yemeği planlamadan önce ne yiyeceğinizi önceden planlamalısınız.

2)Yemeği Hazırlayın

motor sıcaklğı
kaynak

Yiyeceğiniz yemeği nasıl doğrayacağınızı önceden belirleyin ve pişirme haline hazır hale getirin. Örneğin bir sosis pişirecekseniz tek bir bütün halinde koyabilir veya dilimleyebilirsiniz. Patetes pişirmek istiyorsanız da aynı yöntemleri uygulayın. Eğer nasıl bir dilimleme yapacağınıza karar verdiyseniz sıradaki adıma geçelim.

3)Alüminyum Folyo Kullanın

motor sıcaklığı
kaynak

Yemeğinizi dış etkenlerden korumak ve istediğiniz gibi pişmesini sağlamak için alüminyum folyonun içinde yerleştirin. Alüminyum folyoyu yemeğinizi garanti altına almak için iki, üç kat seçebilirsiniz.

Sonrasında içine yerleştirdiğiniz yiyeceğin üzerinde çeşitli baharatlar ekledikten sonra alüminyum folyoyu kapatmadan hemen önce kapanacağı kısma tereyağı döküyoruz. Bu sayede alüminyum folyo motor sıcaklığı esnasında birbirine yapışmaktan kurtulur. Bu işlemi de yaptıktan sonra alüminyum folyoyu sıkıca kapatıyoruz ve motor sıcaklığı huzuruna yolcu ediyoruz.

4)Uygun Pişirme Yüzeyi Bulun

motor sıcaklığı
kaynak

Yiyeceğinizi iyi bir pişme aşamasından geçirmek istiyorsanız motor yüzeyinde sıcak bir nokta bulmalısınız. Bunu için kaputu açarak parmağınızla motorun en çok ısınan kısmını tespit edin. Muhtemelen en sıcak nokta egzoz manifoldu olacaktır.

5)Yiyeceğinizi Yerleştirin

kaynak

Yiyeceğinizi yüksek motor sıcaklığı bulunan en sıcak noktaya yani egzoz manifoldunun altına yerleştirin. Yerleştirme esnasında alüminyumun diğer parçalardan en fazla 10 cm uzak olduğundan emin olun.

6)Güvenlik İçin Paketi Bağla

kaynak

Eğer paketi motor sıcaklığı yoğun bulunan bölge olan egzoz manifoldunun olduğu noktaya yerleştiremediysen motorda yüksek bulduğun ve bağlama ihtimalin olan bir bölgeye tel yardımıyla bağlamalısın. Kesinlikle dikkat etmeniz gereken nokta hareketli parçalardan uzak durmanızdır.

7)Arabayı Sürün

kaynak

Motor sıcaklığı sürüş esnasında artmaya devam edeceği için yemek pişene kadar aracı sürmeye devam edin. Motora monte ettiğiniz yemeğin türüne göre ne kadar sürmeniz gerektiğini hesaplayın. Pişirme noktasına ulaştığınızı düşünüyorsanız aracı durdurun.

8) Yemeğin Tadını Çıkarın

kaynak

Aracın motorunu kapatın ve kaputu açarak paketinizi olduğu noktadan çıkarın. Çıkarmadan önce paketi sıcak olma ihtimalini göz önünde bulundurarak elinize bir maşa alın ve maşa yardımıyla paketi o noktadan çıkarın. Sonrasında ilginç bir pişirme tekniği ile pişirdiğiniz sosislerinizin tadını çıkarın.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here