Eski Model Araç Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler!

0
1283

Eski model araç fiyatları bugünlerde yeni araç fiyatları gibi olduğundan:) herkes ikinci el araç alırken eski model bir araba alma durumunda kalıyor.

Bu sebepten bugün sizler için, yaşı biraz fazla olan yani model yılı 2000 li yıllarda olan araçlar için nelere dikkat etmek gerekir? sorusunun cevabını arıyoruz.

eski model

1Eski Model Araç İçin En Önemli Konu : Yedek Parça

Eski model araçlardaki belki de en büyük sorun yedek parça konusu olsa gerek.

Çoğu kullanıcı veya araba meraklısı olan herkes eski araçlardaki konfor ve kalite ile ilgili övgüleri her zaman yaparlar.

Rekabet ile beraber fiyat avantajı sağlamak üzere bütün markalar ellerinden geldiği kadar ekonomik arabalar üretme gayreti göstererek fiyat konusunda avantajlı olmaya çalışıyor.

Böylesine küreselleşen bir dünya içerisinde, eski araçlardaki konfor özellikleri de elbette bugünün araçlarında pek hissedilmiyor.

Daha çok sert plastikten üretilmiş iç aksamlar ve aracın yakıt ekonomisi açısından hafifleştirme amaçlanır.

Kullanılan daha hafif karoser parçaları neticesinde, araçlar kullanıcılar tarafından daha düşük kaliteli olarak algılanıyor.

Ülkemizde “tok kapı sesi ” denilen bir durum vardır 🙂

Arabaların kalitesi ölçülürken kapıları açıp kapatıp, kapılardan çıkan seslere göre bir değerlendirme yapılır ve eğer ince bir malzeme kullanılıp daha az güven veren bir ses çıktığında, “nerde o eski arabalardaki kalite” denir.

Sonuç olarak eski bir araç almayı planlıyorsanız mutlaka yedek parça ile ilgili bir sorunu var mı? bulunabiliyor mu? araştırmanız da fayda var.

Bir araç eğer çok satılmış yani piyasa da tutulmuş bir araç ise işte o zaman yedek parçası bol diyebiliriz. Bu da önemli bir ayrıntıdır.

2Eski Aracın Kronik Arızaları Belli Olmuştur

Eski model bir araç alacağınız zaman, kronik arızaları olduğunu bilmeniz canınızı biraz sıkabilir. Elbette bir aracın kronik arızaları var ise ve siz bunu biliyorsanız, aynı zamanda kafanız daha rahat olabilir.

Sıfır bir araçta da kronik ve ya fabrikasyon bir sorun olabilir ama siz bunu tecrübe etmeden bilemezsiniz.

Eski model bir araç alırken en çok hangi konularda arıza verebildiğini bilmek , olası masraflar için size ipucu verme konusunda büyük bir avantaj sağlayacaktır.

3Araştırmalarınızı Yaparken Mutlaka Forum Sitelerine Bakın.

Her aracın mutlaka bir seveni vardır 🙂 bu sevenler bir araya gelip sosyal medya ve forum siteleri üzerinde araçları ile ilgili paylaşımlar yapıyorlar.

İlgilendiğiniz bir araç varsa eğer , forum sitelerinde o aracı incelemeniz size hem fiyatları, hem yedek ve çıkma parça ile ilgili bulunmasında bir sorun var mı? aynı zamanda kronik arızaları ve çözümleri ile ilgili çokça bilgi verecektir.

Artık eski model bir araç almak ile ilgili pek çok ipucu edindiğinize göre , bütçenize uygun ikinci el ilanlarına bakmak için TIKLAYABİLİRSİNİZ

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here