İkinci El Araç Almak İsteyenler ! Almak Mı ? Beklemek Mi?

5
6729

Kış ayının yaklaşması ile birlikte ikinci el araç almak isteyenlerin de sayısı gün geçtikçe artıyor.

Pandemi dönemi ile toplu taşıma kullanmak istemeyen insanlar, kış aylarında daha havasız ortamlarda kalacaklar ve bu herkesi tedirgin eden bir konu.

ikinci el

ÖTV zamları ile birlikte, daha karışık bir duruma giren sıfır araç piyasasından sonra, gözler ikinci el araçların durumunun nasıl olacağını merakla izliyor.

Bugün sizler için ikinci el piyasası adına bir derleme ve araç almayı düşünenler için almak mı  yoksa beklemek mi daha mantıklı sorusunun cevabını arıyoruz.

1Çok Araştırma Yapmakta Fayda Var.

İkinci el araç alma konusu oldukça detaylı bir şekilde incelenmesi gereken ve günümüz şartlarında kötü niyete açık olan bir konu olmuş durumda.

Yeni düzenlemeler ve yönetmelikler getirilse dahi henüz tam şeffaf bir ortam yaratıldığını söylemek zor.

Beğendiğiniz ilk arabayı almak zorunda hissetmeyin kendinizi fakat, baktırmaya gittiğiniz her araç için ortalama 500 liralık bir ekspertiz ücretini ödeyeceğinizi de unutmayın!

Bu sebeple, çok beğenmeden bir araç için rapor almayın.

Beğendiğiniz araçlar için sahibi ile telefonda görüşebilir ve detayları öğrenebilirsiniz. Sonrasında aracı görüp beğendikten sonra öncelikle varsa bir ustanız ona yok ise ekspertiz noktasına götürünüz.

Satıcı ile baştan konuşmanız gereken önemli bir konu ;

Eğer satıcının söylediklerinden farklı bir arıza,boya veya herhangi bir durum çıkması konusunda ekspertiz ücretinin satıcı tarafından ödenmesi gerektiğini belirtiniz.

ikinci el

En azından söylenenin dışında bir arıza olması durumunda, eğer satıcının bilmesinin zor olduğun bir konu ise yarı yarına ödemek doğru olacaktır.

Elbette ekspertiz yaptırmak alıcının isteğine bağlı bir olaydır. Satıcı bu konuda insani ilişkiler içerisinde konuya dahil olabilir.

2İkinci El Araç Alalım Mı? Bekleyelim Mi?

2 ay öncesine kadar bu soruyu kendine sorup bekleme kararı alan kişiler bu yazımızı okuyor ise pişmanlıklarını lütfen yorumlarda belirtsin 🙂

Ayrıca beklemek mi? mantıklı yoksa hemen almak mı? bu dönemde lütfen yorumlarda fikrinizi belirtiniz…

Geçen sene araba alan bir kimse bu sene arabayı aldığı fiyatın iki katına satabiliyor.

Faiz oranları ile ilgili kampanyaların olduğu dönemde araç almayanlar pişman oldu. Şimdi ise faiz oranları pekte düşük değil, yakın zaman da düşecek gibi de görünmüyor.

Bizim araştırmalarımıza göre , fiyatların düşmesi çok zor bir ihtimalmiş gibi bir hava mevcut bugün piyasaya baktığımız durumda.

Bunun farkına varan herkes araç fiyatını daha da artıracak gibi görünüyor.

Kış ayı ile beraber , araç almak isteyenlerin de talebinin artması sonucunda bu dönemlerde araç fiyatları daha da artabilir.

ikinci el

2 ay önce pişman olanlara duyurulur 🙂 Eğer araç alma planınız var ise ciddi bir araştırma yapıp, daha fazla beklemenizi tavsiye etmiyoruz.

Aldığınız araçla ilgili büyük bir masraf etmediğiniz ve faiz oranları ilgili de avantajlı bir oran yakaladıysanız virüs için önlemlerinizi alıp hemen bir notere gitmenizde fayda var 🙂

Sahibinden Satılık Araba İlanları

 

5 YORUMLAR

  1. Yarın bugünden daha iyi olmayacak, özellikle güncellenen ve daha da güncellenecek olan sıfır fiyatlarından sonra beklemenin çok faydası yok. Paranızı boşta bekletmeyin

  2. Aşı olayı tutarsa sıfır otomobil piyasası kampanya üstüne kampanya yapmak zorunda kalacak.
    Bu da ikinci el piyasasında büyük düşüşlere neden olacak , Çünkü ikinci elde çok köpük var.

  3. 2 el araçlar çok kısa bir şürede tekrardan enaz %30 zamlanacak bu söylediklerime ister inanın ister inanmayın, özellikle markalı olan araçlar büyük bir zam daha geliyor, markalı araç dediklerim AUDİ BMW PASSAT PORSHE gibi markalar, halada fırsat varken alın derim benden söylemesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here