Amerika’nın Yeni Mini-SUV’si: Volkswagen Taos 

SUV satışlarının küresel düzeyde artış gösterdiği bu dönemde, markalar farklı boyutlarda ürettiği SUV modellerini kullanıcıların beğenisine sunuyor. SUV karosere olan talebin yüksek olması, markalar arasındaki rekabetin de artmasına yol açıyor. Volkswagen de ürettiği modeller ile bu yarışta güçlü bir rakip olarak ön plana çıkıyor. Küresel düzeyde birçok farklı SUV modeli barındıran markanın en yaygın modellerinin; Tiguan, Toureg ve T-Roc olduğunu söyleyebiliriz. Geçtiğimiz günlerde Alman otomotiv devinin yeni modeli Taos açıklanmıştı. Volkswagen Taos ‘un önce teaser niteliğindeki görüntüleri paylaşılmış, ardından modelin bazı teknik verileri sunulmuştu. Şimdi ise Taos’un üzerindeki örtü kalktı.

TAOS

Volkswagen Taos Küçük ve Ucuz 

Yeni Volkswagen Taos, markaya ait SUV modeli Tiguan‘dan daha küçük boyutlara sahip. Aynı zamanda Taos’un, Tiguan’dan daha ucuz fiyata satışa sunulacağı açıklandı. Alman otomotiv devi Volkswagen, Amerika pazarı için geniş yelpazeli bir SUV ürün gamı oluşturuyor. Taos ise bu ürün gamının en küçük ve en yeni üyesi olarak karşımıza çıkıyor. Modelin 2021 yılının ikinci çeyreği itibariyle ABD bayilerinde yer alması planlanıyor. Yeni mini-SUV’nin 24.000 dolarlık başlangıç paketiyle satışa sunulacağı açıklandı.

volkswagen taos

Rakipleri Çoktan Belli

Markanın küçük boyutlara sahip olan yeni mini SUV modelinin, Amerika pazarındaki rakipleri ise belli. Jeep Compass ve Subaru Crosstrek ile benzer boyutlara sahip olan model, tasarım ve arazi kabiliyeti konusunda rakiplerinden biraz geride gözüküyor.

taos

Küçük ama Güçlü!

Taos, 1.5 litrelik benzinli motoru ile 158 beygirlik bir güç üretiyor. Aktarma konusunda ise birkaç farklı şanzıman seçeneği mevcut. Önden çekerli (FWD) Taos versiyonunda 8 ileri otomatik şanzıman sunulurken, dört çekerli (4WD) 4Motion versiyonunda 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman sunuluyor.

vw taos

Klasikleşen Tasarım Dili

Volkswagen’in son dönemde sunduğu yeni modeller ile beraber klasikleşen sade tasarım dili Taos için de geçerli. Kabin içerisinde markanın yeni logosunu barındıran direksiyon simidi ve dijital ekrana sahip gösterge panelleri dikkat çekiyor. Volkswagen Taos standart donanımında sunduğu; LED farlar, dijital gösterge grubu ve çift renkli döşemeleri ile dikkat çekiyor. Bu standart paket ile 6.5 inçlik multimedya ekranı da sunuluyor. Opsiyonel olarak ise 8.0 inçlik bir dijital ekran daha mevcut. Markanın, model ile sunduğu opsiyon listesinde panoramik açılır cam tavan, deri koltuk döşemesi ve premium ses sistemi var.

İkinci El Volkswagen Arazi, SUV, Pick-up ilanları

Volkswagen Atlas 2021 Makyajlı Versiyonuyla Karşınızda

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here