Arabanızın görünümünü caz için piyasada oldukça birkaç aksesuar vardır. Listemizde bulunan en kötü araba aksesuarları olarak değerlendirdiğimiz ürünler de belki de severek aldığınız ancak genel algının olumsuz bir tercih olarak kabul ettiği seçenekler olabilir.

Bodykit, spoiler ve büyük tekerlekler gibi şeyler aracınızda performansa olumlu etkisi olan muhtemel araç aksesuarları olabilir.  Zevkler evrensel bir özellik değildir ancak bazı insanların diğerlerinden daha az zevk sahibi olduklarını söyleyebiliriz.

Yolda çok sayıda araba en şatafatlı teçhizat ile süslenmiş bir şekilde bulunmaktadır.

Bazıları o kadar çok çıkartmayla etrafta koşuşturur ki, tekerlekli bir çocuğun çıkartma defterine benzerler, bazıları ise o kadar büyük bir kanadı vardır ki arabanın henüz havalanmamış olması bir mucizedir. Yolda gördüğünüz ve aracın genel bütünlüğü ile pek bağdaştıramadığınız en kötü araba aksesuarları listemize bir göz atın.

Çıkartma Rozetler

En Kötü Araba Aksesuarları

Otomobillere yukarıdaki gibi sahte rozetler koyarak kesinlikle arabanızı süslendiğini gösterişli göründüğünü düşünüyorsanız bunun en kötü araba aksesuarları listesinde oldukça yüksek rütbeye sahip olduğunu unutmamalısınız.

Aracınızın gerçekte olduğundan daha güçlü olduğunun reklamını yapan sahte rozetler göstermek gerçekçi olmadığı için gülünç duruma da düşmenize neden olabilir.

En Kötü Araba Aksesuarları

Bu, gerçek bir R tipi rozet yerine standart bir Civic kullandığınızı bilen diğer sürücüler tarafından hoş karşılanmanız muhtemel olacaktır.

Ucuz Karbon Fiber Kaplama

En Kötü Araba Aksesuarları

Aracınıza sahte karbon fiber vurgular koymak, aracınızın pahalının tam tersi görünmesini sağlayan şeylerden biridir. Yani bu aracınızı daha ucuz ve sıradan gösterecektir. Gerçek karbon-fiber’in parlak, derin ve zengin göstermesi gerekir.

Gerçek karbon fiberde düzenli örgüleri ve matristeki tek tek dokuma karbon ipliklerini görebilirsiniz. Sahte karbon fiber aksanlarında bu etkiyi görmek mümkün değildir.

Daha da kötüsü, eğer soyulmaya başlarsa sonuçları çok daha gülünç bir hal alabilir. En Kötü Araba Aksesuarları listemizde yer verdik.

Motor Havalandırma Delikleri

Motor havalandırma delikleri aile arabalarına yapışmış olanların ne kadar anlamsız durduğunu hiç fark ettiniz mi? Fark etmediyseniz bu deliklerin yarış otomobilleri için özel olarak üretilmiş olduklarını hatırlatmamız gerekir. Yani aile sedanınıza veya SUV’İnizin bunlara ihtiyacı olmayabilir. Bu daha çok performans odaklı otomobillerin isteyeceği bir şeydir.

Sahte Egzoz Uçları

Bu örnek diğer örneklere göre o kadar da kötü değil. Bakıldığı zaman oldukça iyi tampon egzoz entegrasyonlarına rastlıyoruz. Ancak yine de bu egzozlar aracın performansı ile doğrudan odaklı olduğu için altınızda olan standart bir sedan veya SUV ile bu egzozların aracınızda olması gerçekçi durmayabilir. Bir dahaki sefere dört egzoz ucu olan bir araba gördüğünüzde, gerçek olup olmadıklarına dikkatlice bakın ve düşünün.

Örneğin, dört egzozlu bir Elantra gördüğünüzü düşünün. İlk bakışta o motordan 500Hp güç üretildiğini düşünebilirsiniz. Ancak bunun aracın üretilme amacı ile ters bir noktada buluştuğunu tahmin ederseniz egzozun sahte olduğunu kolay bir şekilde anlayabilirsiniz.

Araba Çıkartmaları

Araba çıkartmaları en kötü araba aksesuarları değil, ma buna oldukça yakın. Bazı sürücüler arabalarına bir milyon çıkartma yapıştırdıklarında kendilerini ralli pilotu gibi hissederler. Ancak araba etiketleri arabanın motor gücünü 1Hp bile artırmaz. Onun için bu aksesuarlar da sıklıkla tercih etmemenizi önereceğimiz en kötü araba aksesuarları arasında yer alıyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here