Büyük Araç, Büyük Masraf Mı Demek?

1
3056
Different passenger cars. Sedan, universal, hatchback, off-road, SUV, mini, limousine car body types vector illustrations set. For auto shops, salon ad, transport concepts, infographics design

Büyük araç konusu son dönemde, hem sedan araçlarda hem de SUV tipi araçlarda oldukça gündeme gelmiş durumda.

Hem minimal araçların yani küçük boyutlu ve pratik araçların oldukça yaygınlaştığını, aynı zamanda insanların daha konforlu ve iç mekan anlamında daha ferah araçları tercih ettiğini görebiliyoruz.

büyük araç

SUV tipi araçların yaygınlaşmasının sebebi de bu ferah iç mekan ve oturma pozisyonu olabilir.

bu anlamda bugün, büyük araç denilen SUV ve D segmenti araçların masrafları ve genel kullanım deneyimleri ile ilgili bir içerik hazırladık.

1“Büyük Araç Candır!” 🙂

Böyle dediğinizi duyar gibiyiz.

Kullanıcılar iç mekanda geniş hacimli ve ferah arabaları çok seviyorlar.

Özellikle çocuklu aileler, arka alanda büyük camları olan ve diz, baş mesafesi geniş olan araçlarla daha huzurlu yolculuklar yapabiliyor.

Ticari olarak geçen, Doblo,Rifter,Caddy gibi araçların günlük hayatta kullanılmasının sebebi bundandır.

Aynı zamanda geniş bagaj hacmi de kullanıcılar için büyük bir önem taşıyor.

büyük araç

Artık salgınla değişen insan ihtiyaçları, daha doğa ile iç içe ve temasın az olduğu yerlere ilgi doğuruyor. Piknik seven bir halk olduğumuz da düşünülürse, küçük tüpün, rahat yerleştirilemediği bir araç bize göre değildir. 🙂

2Masraflar Düşünüldüğünde Durum Nasıl?

Büyük araç denildiği zaman, elbette en başka lastik maliyetini düşünebiliriz.

Lastik ebadı büyüdükçe fiyatları da artacağı için büyük bir araç yani SUV ya da D segment bir otomobilin lastik maliyeti daha yüksek olacaktır.

Elbette yakıt ekonomisi konusunda önemlidir.

Ağırlığı artan bir aracın yakıt tüketim değerleri de daha yüksek olacaktır.

Aynı zamanda daha büyük ebatlı lastikler ve Aerodinamik etmenler bir araya geldiğinde yakıt masrafı biraz daha artmış olacaktır.

Yıkama masrafları, 🙂 eğer aracınızı bir yıkamacı da yıkatıyorsanız, o zaman yıkama ücreti daha yüksek olacak diyebiliriz.

Motor hacmine göre masrafların artacağını da unutmayın.

Büyük bir araç için kullanılan eğer daha büyük hacimli bir motor ise, alacağı yağ litre bazında daha çok olacak ve filtre fiyatları da değişmiş olacaktır. Ortalama bir aracın periyodik bakım maliyeti 600 lira bandında olurken daha büyük bir aracın bakım maliyeti 800 lira civarına çıkacaktır.

Aynı zamanda yakıt olarak ortalama 2 litre civarında fazla yakıt tüketebilir.

Lastik fiyatlarıda ortalama bir araç için afet fiyatı, 400 lira iken büyük lastik kullanan bir aracın 600 lira civarında olacaktır.

Genişlik, yükleme alanı, yerden yüksek yolculuk konforu ve iç mekandaki yaşam alanı düşünüldüğünde bu aradaki maliyet farklarına değer mi ? karar sizin….

İkinci El Otomobil İlanları

Tekerinize taş değmesin.

1 YORUM

  1. Aradaki fark, bence büyük araç binmeye değecek kadar. Özellikle yakıt tüketimi en az yakan araç 40 kuruş yakarken büyük araçlar 60 kuruş yakıyor buda normal

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here