Hangi Eski Araçlar Yeniden Üretilse, Tercih Eder Miydiniz?

1
2800

Eski araçlar, her zaman otomobiller ile ilgili sohbetlerde bir yer buluyor.

Hatta, yeni araçlardan çok eski araçlar konuşuluyor diyebiliriz.

Tabii ki bu dönemde daha çok fiyatları sohbet konusu…

Peki bugün, hangi araçların sıfırları aynı şekilde üretilse almak isterdiniz?

Bugün sizler için en çok tercih edilen araçların sıfır kilometreleri olsa alınır mıydı? bu sorunun cevabını arayacağız.

eski araçlar

Sizlerde bugün sıfır kilometresi olsa, çok satılacak araçların hangileri olabileceği ile ilgili yorumlarınızı aşağıdaki yorum bölümüne yaparsanız seviniriz.

1Eski Araçlar Neden Bu Kadar Seviliyor?

Bu konuda duygusallık ön plana çıkıyor diye yorumlanıyor.

Eskiye olan özlem her konuda mümkün olabiliyor. Elbette eski araçların bu kadar sevilmesinin sebebi sadece özlemden ibaret değil.

özellikle 2000 model yılı ve aşağısındaki araçlar, o zamanın rekabet koşullarından mı nedir bilinmez oldukça bonkör bir şekilde tasarlanmış ve hayat bulmuştur.

eski araçlar

Eski japon araçlarını bir düşünün…

Örneği bugün Toyota Corolla yeniden üretilse alınmaya değmez mi?

Bir dönemi kasıp kavuran ve bugün hala yüksek kilometreler yapmasına rağmen kondisyon konusunda oldukça başarılı olan bu araç, bakıldığı zaman bugün üretilmiş haline göre çok daha saf bir kalite barındırıyor diyebiliriz.

Aslında herkesin temel düşüncesi; bugünün teknolojileri ile o zaman üretilen araçların kalitesinin bir araya getirilmesi arzusudur.

eski araçlar

Çünkü bugün üretilen araçlar o zaman üretilmiş araçlara göre, çok daha arıza potansiyeline sahip ve özellikle karoser anlamında çok daha ince malzemeler kullanılarak üretilmiş. Elbette bunun sebebi, ağırlığı azaltarak yakıt verimliliği sağlamak olsa da halk olarak, bir malzemenin kalitesini dokunarak ve hatta ağır olmasından dolayı olduğunu düşünürüz.

Aynı zamanda iç aksamdaki döşemelerin ve kullanılan plasik trimlerin kalitesi de eski araçlarda beğenilen bir özellik olmuştur.

eski araçlar

Bugün araçların içinde kullanılan plastik malzemeler çok daha sert ve basit görünüyor. Aynı zamanda kapı içi döşemeleri ve koltuk döşemeleri düşünüldüğünde 20 yaşında, çok az bir deforme ile bugünlere gelen araçları düşününce yeni araçlar sınıfta kalıyor.

Örneğin, eski Mercedes-Benz veya Bmw modellerini düşünün, eskileri yenilerinden daha çok hayranlık uyandırıyor desek abartmış olmayız.

Çünkü o araçların süspansiyon konforlarını bugünün teknolojisi ile üretilmiş araçlarda bulmak çok daha zor oluyor.

Aynı konfor ve asalet bugün, yeniden satılmaya başlansa almak istemez miydiniz?

Hemde bayiden sıfır kokusu içerisinde… 🙂

Elbette bugünün fiyatları geçerli olacaksa durum biraz zorlaşabilir. 🙂

2Yeni Araçlar Kalitesiz Mi?

Elbette böyle bir durum söz konusu değildir.

Günümüz teknolojileri ve özellikle rekabet koşullarını göz önüne aldığımız zaman, küreselleşen otomotiv sektörünü düşündüğümüz zaman, kalitesiz değil ama rekabetçi demek daha doğru olacaktır.

Özellikle fiyat konusundaki büyük rekabet anlamında, avantajlı duruma geçmek isteyen firmalar,  kullanılan malzemeler konusunda kısıtlı bir imkan çerçevesinde üretim yapmak durumunda kalıyorlar.

Yüksek kalite ve konfor istenildiği zaman fiyatlarda, malumunuz…

İkinci El Otomobil İlanları

Tekerinize taş değmesin.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here