Araç Kredisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

0
16493
Araç Kredisi Hakkında Her Şey

Araç kredisi nasıl alınır, ikinci el araç kredisi nereden alınır,  sıfır araç kredisi için geri ödemeler nasıl oluyor….Araç kredisi hakkında bilinmesi gerekenleri yazdık.

Araba Kredisi Nasıl Alınır ?

Sıfır Araç Kredisi

Günümüzde araç satın almak için en çok tercih edilen ödeme yöntemlerinden biri de araba kredisidir. Özellikle de sıfır km araba alırken kredi kullanmak çok yaygın. Pek çok avantaja sahip olmasının yanında kolay ve ulaşılabilir olması da araç kredilerini ayrıca çekici ve tercih sebebi yapıyor. Peki, otomobil kredisi alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Taşıt Kredisi İçin Gereken Şartlar

  1. Kredi kullanacak kişinin en az 18 yaşında olması,
  2. SGK kaydının aktif olması,
  3. SGK kaydının minimum 6 aylık olması,
  4. Taşıt üzerinde herhangi bir kurum veya kişinin rehin (ipotek) kaydı olmaması,
  5. Kredi notunun yeterli seviyede olması,
  6. Gelirin kredi taksit ödemelerini karşılayabilmesi.

Sıfır km araç alacaksanız öncelikle aracı satın alacağınız şirketin verdiği finansman ve destek sistemlerini incelemelisiniz. Ciddi anlamda avantajları olabildiği gibi hemen orada, o anda işinizi halledebilme kolaylığı da tanıyabiliyorlar. 

Diğer yandan, şirketlerin sağladıkları finansman ve destek sistemi ile ilgilenmeyip banka yoluyla araç kredinizi de alma şansınız var. Ayrıntıları, zaten çalıştığınız veya krediyi kullanmak istediğiniz banka ile görüşmelisiniz. Faiz oranlarını, ara ödeme olup olmadığını, farklı ücretlendirmelerin bulun bulunmadığını dikkatle kontrol edeceğinize eminiz.

Krediye başvurduğunuzda 48 ay vadeli taksit seçeneği ile taşıtı aldığınız kredi vadesi boyunca bankanın ipoteği altında kalır. Aracın ipotekli olduğu süreçte, kredi ödemesinin belirlenen vadede yapılmaması halinde bankanın araca el koyma hakkı bulunur.

Araç Kredisi İmkanı Sunan Bankalar

Araba Kredisi

2.El Araç Kredisi Hakkında Detaylar

Araç Kredisi nasıl alınır ?

İkinci el araç kredisi konusunda banka dışında bir seçeneğinizin olmadığını belirterek başlayalım. Sabit geliriniz kredi taksitlerini karşılayabilecek düzeydeyse ve önceki dönemleri kapsayan kredi sicilinizde herhangi bir problem yoksa yüksek ihtimalle taşıt kredisi alabiliyorsunuz. Bu konuda küçük bir ihtimali silmeden bırakmak istedik, zira, bankalarda bazen bazı uygulamalar değişiklik gösterebiliyor.

İkinci El Taşıt Kredisi İçin Gereken Şartlar

2. el taşıt kredisi kullanırken bankalar sıfır araçlardan farklı bazı şartlar sunmaktadır.

Bu şartlar;

  • Bankadan bankaya değişmekle birlikte alınacak aracın en fazla 8 yaşında olması.
  • Kredilendirme oranı sıfır araçlarla aynı olmakla birlikte, sıfır araçlar için bu oran fatura değeri üzerinden belirlenirken ikinci el araçlarda kasko değeri üzerinden belirlenmesi.

Bankalardan alacağınız 2.el araç kredisi için de dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunuyor. Belgeleyebildiğiniz sabit gelir ve kredi siciliniz temiz ise bankanın onayı tamamen onlara kalmış bir şey. Fakat, öncesinde siz sabit gelirinizi, ihtiyaçlarınızı ve kredi dönemi boyunca karşınıza çıkabilecek sorunları dikkatle belirlemelisiniz. Kredi taksitlerini öderken sıkıntı yaşamamak adına kararınızı dikkatli incelemelerden sonra vermenizi öneriyoruz. Bu noktada uzun vadeli kredilerden kaçınmanız gerektiğini de söyleyelim. Neredeyse aracın ederinin üstüne çıkan bir taksitlendirmeyle satın aldığınız aracın astarı yüzünden pahalıya gelecektir, unutmayın! 

Her iki tip kredi işlemleri için dikkat etmeniz gerekenler:

  1. Sözleşmeyi tüm detaylarını anlayarak incelemek.
  2. Taksit ödemeleri dışında herhangi bir ek masraf oluşmamasına dikkat etmek.
  3. Size en uygun kredi vade süresini seçmek.

Banka kredisi kullanırken kredi tahsis ücreti, dosya masrafı gibi isimlerle anılan ve ihtiyacınız olan kredinin dışında sizden talep edilen ek masraf ücretleri konusunda da dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz.

TRİNK SAT

Arabam Garaj

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here