Araç Kredisi İçin Gereken Şartlar Neler?

0
14160

Araç kredisi için gereken şartlar neler? Taşıt kredisi başvurusu nasıl yapılır? Araba kredisi faizleri nasıl? Bu soruların yanıtları için okumaya devam edin…

Araç Kredisi İçin Gereken Şartlar Neler?

Banka kredisi ile araba almak isteyenler için farklı paketler hazırlanıyor. Almak istediğiniz aracın fiyatını nakit olarak sağlayamadığınızda bankadan kredi çekip araba almak geliyor akla. Peki, araç kredisi için neler gerekli? Kimlere araba kredisi veriliyor?

Araç Kredisi İçin Neler Gerekli?

2018 yılı sonuna kadar sıfır km araba alırken vergi kolaylığı söz konusu olacak. Berat Albayrak’ın açıklamasını daha önce duyurmuştuk. Buna göre bazı otomobillerin fiyatı mevcut rakamlara kıyasla epeyce düşecek. Diğer yandan özellikle pick-up gibi ticari araçlar için oldukça avantajlı bir tablo çıkabiliyor ortaya. Yeni vergi indirimi ile sıfır Pick-Up fiyatları çekici hale geldi. Peki, sıfır araba kredileri ne durumda? Mesela her isteyene kredi veriliyor mu? Elbette hayır. Peki, araç kredisi başvurusu yapabilmek için neler gerekli?

Sıfır km Pick-Up fiyatları için buraya tıklayın!

Kredi başvurusu yapabilmek için ana şartlar aşağıdaki gibi. Ancak alacağınız aracının fiyatına göre işler biraz değişiyor.

  • 18 yaşından büyük olmak
  • Belgelenebilir gelir ve SGK kaydı
  • SGK kaydınızın en az üç yıl önce başlamış olması ve hala devam ediyor olması
  • Kredi notu yeterliliği

Nissan ÖTV ve KDV indirimli kampanyası için buraya tıklayın!

Otomobil kredilerinden en uzun vade 48 ay. Bu süre boyunca, yani siz ödemeyi tamamlayana kadar aldığınız araç aslında banka ipoteğindedir. Başka bir deyişle ödeme süresi boyunca sizin ödemeyi yapmama durumunuza karşı, söz konusu banka aracı sizden alma ya da el koyma hakkına sahiptir. İşin bu kısmı kulağa biraz tatsız geliyor ama bu gerçeğin altını çizmekte fayda var. Peki, banka arabanın ne kadarı için kredi veriyor?

Banka Kredisi Aracın Ne Kadarını Karşılıyor?

Banka araç kredisi rakamı,  aldığınız aracın fatura değerinin bir kısmı karşılar. Basit bir tablo ile açıklayalım:

Örneğin: Fatura değeri 120 bin TL olan araç için bu rakamın %70’e varan oanı için kredi alınabilir.

Fatıra değeri 160 bin TL olan bir araç için 120 bin TL’nin %70’i ve geriye kalan 40 bin TL’nin de yarısı için kredi verilir.

Taşıt kredileri hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın!

Özetle, taşıt kredisi alma şartları diğer kredi alma şartları ile benzerdir. Ancak araç fiyatına göre araba kredi oranları değişir. 2018 yılının son iki ayında geçerli olacak vergi indirimlerinden de yararlanarak bankaların araba kredisi verme konusundaki avantajlarını incelemek faydalı olabilir. Bu amaçla Araç kredisi için gereken şartlar neler gibi konuları araştırmak önemli…

Araç Kasko Fiyatını Nereden Sorgulayabilirim?

Kasko yaptırmadan önce fiyatları sorgulamanız en iyi fiyatı bulmanız için yararlı olacaktır. Araç sorgulama için tıklayınız.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here