ÖTV İndirimi Sonucunda Araba Fiyatları Ne Oldu?

0
17839
ÖTV İndirimli Araba Fiyatları

ÖTV indirimi araba fiyatlarına nasıl yansıdı? ÖTV indirimi sonucunda hangi arabanın fiyatı ne kadar oldu? Yeni ÖTV indirimi ile araba fiyatları ne kadar oldu? Hangi arabanın fiyatı ne kadar düştü? Mesela ÖTV indirimli Renault Megane kaç para oldu? Fiat Egea’nın ÖTV indirimli fiyatı ne? ÖTV indirimi ile Golf kaça geliyor….İndirimle işler ne kadar değişti bakalım…

ÖTV İndirimi Sonucunda Araba Fiyatları Ne Oldu?

Ülkemiz otomotiv konusunda biraz şansız. Bu talihsizlik maalesef Cumhuriyet’in ilk yıllarından beri başka bir deyişle dünyada otomotiv endüstrisi gelişme başladığından beri böyle ola gelmiş… Kendi arabamızı üretememişiz, burada montajını yaptığımız araçları bile yüksek vergiler nedeniyle pahalıya almış ve yakıt konusundaki talihsizliğimiz vs… Son dönemde ÖTV ve MTV zamları, üstüne bir de kurduki durum; işleri iyice olumsuz kıldı. Pek çok kişi yeni bir araba alma isteğini erteledi hatta vazgeçti. Elbette işin bireysel boyutundan daha ciddi tarafı sektördeki daralma. Bu, istihdam konusunda da büyük bir sıkıntı demek. Neyse tatsız konular bir yana geçtiğimiz günlerde güzel bir haber aldık: Bakan Berat Albayrak; ÖTV’de önemli bir indirim müjdesi verdi. Beyaz eşya, mobilya, konut ve otomotiv alanlarını yakından ilgilendiren bu indirimle sıfır araba almak isteyenler için güzel bir tablo çıktı.

Yeni Vergi İndirimi Araba Fiyatlarına Nasıl Yansır haberi için buraya tıklayın!

ÖTV İndirimi Araba Fiyatlarına Nasıl Yansıdı?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak otomotivde yıl sonuna kadar geçerli olacak bir ÖTV indirimi müjdesi vermişti. Bu haberi alanlar hemen taşıt kredisi alma koşullarını ve araçların değişen fiyatlarını araştırmaya başladı.

Yeni ÖTV indirimine göre motor hacmi 1600cc altındaki araçlar ki ülkemizde satışa sunulan otomobillerin çoğu böyle, %15 ÖTV indirimi olacak. Buna göre matrahı 70 bin ile 120 bin arasında olan ve 1.6 litre altında motora sahip olan araçların ÖTV rakamı %35’e inecek. Yeni vergi indirimi öncesinde bu, %50 idi.

NTV Haber bu konuda güzel bir örnek tablo yapmış. Biz de onu paylaşalım istedik.

Baz fiyatı 100 bin TL olan bir otomobil almak istediğinizi varsayalım. Yeni ÖTV indirimi ile bu arabanın fiyatı ne oldu, bakalım.

Eskiden ÖTV İndirimi ile
Baz Fiyat 100 bin TL 100 bin TL
ÖTV’si 50% 35%
KDV’si 27 bin TL 24 bin TL
KDV’li ÖTV’li Fiyat 177 bin TL 159.300TL

 

Bu durumda BMW 116d modeli, 239.300TL’den 216. 685TL’ye;

Nissan Qashqai modeli, 135.300TL’den 121.770TL’ye;

Toyota Corolla modeli, 86.900TL’den 77.910TL’ye;

Renault Clio modeli, 91.250TL’den 81.810TL’ye;

VW Passat modeli, 175.800TL’den 158.220TL’ye düştü…

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here