Yeni Vergi İndirimi Araba Fiyatlarına Nasıl Yansır?

0
7696
Hangi Araç Sahibi Ne Kadar Vergi Ödeyecek?

Yeni vergi indirim oranları nasıl? ÖTV indirimi otomotiv sektörüne nasıl yansır? Başka bir deyişle yeni vergi indirimi araba fiyatlarına nasıl yansır?

Özellikle de sıfır km araba almayı düşüneneler için ÖTV indirimi büyük önem taşıyor. Son günlerde ÖTV indirimi konusu epey gündemdeydi. Hemen her alanda bu konuya dair yorumlar yapılıyor ancak resmi bir bilgi gelmiyordu. Vergi indirimi sonucunda araba fiyatları düşer mi sorusu ise en popüler konu başlığıydı. Peki, durum nasıl olacak? Detaylar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yaptığı açıklamasında. 

Hazine ve Maliye Bakanı Açıklama Yaptı;

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak vergi indirimi açıklamasını yaptı. Buna göre özellikle otomotiv sektörü için yıl sonuna kadar oldukça avantajlı bir süreç söz konusu olabilir. Hem sektörü hem de vatandaşları sevindirecek bir indirim ortaya çıkabilir. Diğer yandan biraz iç karartıcı olacak ama her şeye rağmen, döviz kurundaki radikal yükseliş öncesindeki fiyatlara hala yaklaşamıyoruz. 

Yeni vergi indirimleri, bir süredir gündemdeydi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bu konuda beklenen açıklamayı yaptı. 

Bakan, Vergi Denetim Kurulu Toplantısı sonucunda yeni vergi indirimleri hakkında bilgi verdi.  Öncelikle indirimler; beyaz eşya, mobilya, konut ve otomotiv sektörlerini ilgilendiriyor. Ayrıca indirimler, yıl sonuna kadar geçerli olacak. 

Yıl sonuna kadar 6 başlıkta KDV, ÖTV indirimleri söz konusu olacak. 

Yeni Vergi İndirim Oranları Nasıl?

Konut satışlarını tekrar cazip kılmak üzere %18’den %8’e düşen bir indirim söz konusu olacak. Tapu harç bedelleri de %4’ten %3’e düşecek. Aynı indirim şekli, mobilya ve beyaz eşyada da söz konusu olacak. 

Gelelim can alıcı konuya; yeni vergi indirimi otomotive nasıl yansır? Başka bir deyişle; otomotivde vergi indirimi var mı?

1600cc altı motorlu araçlarda ÖTV konusundan 15 puanlık bir indirim söz konusu olacak. Ticari araçlarda ise %18’den %1’e inen oldukça güçlü bir vergi indirimi var. 

Ticari araçlarda ise %18’den %1’e inen ÖTV indirimi şehir içinde kullanılmak üzere sıfır km pick-up alma isteğini tetikleyebilir. Pick-Up satışları için oldukça cazip bir görüntü sunan %18’den %1’e iniş, 4X4 Off Road havasını yaşamayı sevenler için dikkat çekici. 

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here