AB İçten Yanmalı Motor Yasası İçin Destek Geldi

0
987
AB İçten Yanmalı Motor Yasası

Elektrikli otomobiller özellikle son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Çünkü bir çok ülke gelecekte emisyon değerlerini sıfırlamak için içten yanmalı motorları yasaklamaya başladı. Hükümetler, lider piyasalarda 2035’e kadar Dünya’da ise 2040’a kadar emisyon değerlerini sıfırlayabilmek için çalışıyorlar. Bu bağlamda Mercedes ve Volkswagen’de AB İçten Yanmalı Motor Yasası için destek verdi.

AB İçten Yanmalı Motor Yasası

Avrupa Parlamentosu Komitesi, benzinli ve dizel otomobillerin satışının 2035’ten itibaren yasaklanmasını öngören yasal düzenlenmeye destek vermişti. Bu yasal düzenlemeye göre 2035’ten itibaren benzinli ve dizel yeni otomobillerin satışı yasaklanacak ve satılan yeni araçlar sıfır emisyona sahip olacaklar.

AB İçten Yanmalı Motor Yasası

Mercedes ve Volkswagen’de Destek Verdi

Almanya ve Fransa hükümetleri çıkan yasal düzenlemeye karşılar. Düzenlemenin hayata geçirilmesinin çok maliyetli olduğunu ve bu düzenlemenin otomotiv sektörüne de zarar vereceğini savunuyor. Fakat Avrupa’nın en büyük otomobil markalarından Mercedes-Benz ve Volkswagen’den AB İçten Yanmalı Motor Yasası için destek geldi. Diğer yandan VW ”Yanmalı motorları mümkün olan en kısa sürede değiştirmenin ekolojik, teknolojik ve ekonomik olarak tek mantıklı yol” olacağını açıkladı.

Tek Destek Mercedes-Benz ve Volkswagen’den Değil

Yasal düzenlemeyi destekleyen otomobil markaları sadece Mercedes ve Volkswagen ile sınırlı değil. Ford, Jaguar ve Stellantis markaları da bu yasayı destekleyen markalar arasında yer alıyor. Fakat yeni yasanın kesinleşebilmesi ve onaylanması için 27 AB ülkesinin tamamı tarafından imzalanması gerekiyor. Fakat görünüşe göre Almanya, Fransa ve İtalya gibi büyük ekonomiler yasaya destek vermeyebilirler. Eğer AB ülkelerinin tamamından destek gelmezse 2035 yılından itibaren Avrupa’da içten yanmalı motorların sonu gelmeyebilir. İlerleyen zamanda yasanın kullanıma girip giremeyeceği merak ediliyor. Fakat bu sorunun cevabını yakın bir zamanda alabilecekmişiz gibi gözükmüyor.

Mercedes Marka İkinci El Otomobillere Göz Atın⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here