60 Ay Vadeyle Taşıt Kredisi Alabilirsiniz!

0
18718

Taşıt kredisi vadeleri nasıl? Taşıt kredisi vade farkları nasıl? Taşıt kredisi faiz oranları nasıl hesaplanıyor…Bu sorular yeni bir araba almayı düşünen hemen herkesin aklında. 27 Şubat itibariyle resmi olarak verilen bilgiye göre 60 ay vade ile taşıt kredisi çekilebilecek. Peki, vadeli taşıt kredisi faiz oranları nasıl?

Arac Kredisi

60 Ay Vadeyle Taşıt Kredisi Alabilirsiniz!

Peşin para ile araba almak gibi bir lüksünüz yoksa ikinci el araç kredisi ya da sıfır araç kredisi arayışında olmalısınız. Ancak araba için kredi çekerken ne kadar faiz ödeyeceğiniz konusu da önemli. Bu bağlamda yeni BDDK Yönetmeliği bir açıklama yaptı. Uzun vadeli ödeme ile taşıt kredisi çekmeyi düşünenler için iyi haber olarak yorumlanabilecek açıklama şöyle:

Resmi Gazete’de yayımlanan Yeni BDDK Yönetmeliğine göre kredi kullanmak isteyenler 60 ay vade hakkına sahip olacak. 60 ay vadeli taşıt ve ihtiyaç kredisi alabilecekler. Bu haber aslında, uzun vadede ödeme yapabilecek olanlar için sevindirici diyebiliriz.

2. el otomobil fiyat listesi burada!

60 Ay Vadeli Kredi Yönetmeliği Yürürlükte mi?

Yeni BDDK Yönetmeliği 26 Şubat 2019 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelik 27 Şubat 2019 tarihinde yürürlüğe girmiş oldu.

Uzun Vadeli Taşıt Kredisi Almanın Avantajı Nedir?

Araç kredisiHemen bir araca ihtiyacınız varsa ancak tüm ödemeyi şimdi yapamıyor ve bunu uzun vadelere bölerek ödemek, aylık bütçenizi fazla sıkıştırmamak istiyorsanız oldukça avantajlı olabilir. Örneğin yaz geliyor ve tatil için, bayram ziyaretleri için yeni bir arabaya ihtiyacınız olacak. Almak istediğiniz ikinci el otomobilin fiyatı 65 bin TL. Ancak sizin sadece 10 bin TL nakitiniz var. Kalan 55 bin TL için kredi çekmek istiyorsanız da her ay yapacağınız ödemenin çocukların eğitiminden ve mutfak masrafında eksiltmemesini tercih ediyorsunuz. İşte böyle bir ödeme planı ile araba almak için 60 ay vadeli araç kredisi kullanabilirsiniz.

Sıfır km araç fiyat listesi burada!

Uzun vadeli Krediyle Araba Almanın Dezavantajı Var mı?

Vade uzadıkça bankaya geri ödemeniz gereken rakam da büyür. Bunu şöyle özetleyebiliriz: aylık ödeme miktarınız düşer ve bu sizi rahatlatır ancak araba kredisi faizi borcunuz artar.

Bir kaç örnek yapalım…

20 bin TL’lik araç kredisi çekmek istediğiniz ve kredi faiz oranı 1,59 TL ise

36 Ay Vade

20 bin TL kredi için 36 ay vade istediğinizde toplam ödemeniz gereken rakam: 27.831 TL

Aylık ödemesi: 773,13 TL

60 Ay Vade

20 bin TL kredi için 36 ay vade istediğinizde toplam ödemeniz gereken rakam: 31.181 TL

Aylık ödemesi: 519,69 TL

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

Bugün itibariyle en düşük kredi faiz oranı 1,59 TL’dir. Kredi alırken faiz oranlarına detaylıca bakmanız önerilir.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here