Araç filosunu kontrol etmeden şirketler için kolay bir kış düşünülemez. Filo araçları kullanıma hazır olmadığında, şirketiniz bir kartopu etkisi yaşayabilir. İş programlarını ayarlamanız gerekebilir, olası satışları kaybedebilirsiniz ve müşteriler memnun kalmayabilir.

Bu riski en aza indirmek ve bu kış filo giderlerinizi azaltmak için, soğuk hava gelmeden önce incelemek ve düzeltmek için araçlarınızın bu beş alanını kontrol edin. Bu önleyici bakım, filonuzu bu kış yolda tutmanıza da yardımcı olabilir.

Araç Filosunu Kışa Hazırlayanlara 5 Tavsiye

araç-filosunu
araç-filosunu
  • Lastiklerinizi Kontrol Edin

kıs-lastigi
kıs-lastigi

Hava durumu ne olursa olsun lastik şişirme her zaman birincil endişedir. Yetersiz şişirilmiş lastikler, özellikle yan duvarlarda aşırı aşınmadan muzdariptir ve eklenen sürtünme yakıt verimliliğini düşürür. Aşırı şişirilmiş lastikler yolda daha az tutuş sağlar ve daha yüksek diş ayrılması ve yol kalıntılarından ve çukurlardan hasar görme riski taşır. Gün içinde sıcaklıklar yükselip alçaldıkça lastik basıncı büyük ölçüde değişebilir. Bu yüzden vardiyanın ortasında ve her günün başında kontrol edin.

 

 

  • Aşınmış Frenleri ve Su Pompalarını Değiştirin

Araç filosunu düşününce bu hayati parçaların her ikisini de aşınmadan değiştirin. İnce aşınmış fren balataları soğuk havada kırılgan hale gelebilir, çatlayabilir ve aracın sürücüye tepki verme yeteneğini azaltabilir. Bu, sürücüyü ciddi bir kaza riskiyle karşı karşıya bırakabilir.

Zamanlama kayışı muhafazasının içine yerleştirilmiş su pompalarının, işçilik nedeniyle değiştirilmesi pahalıdır. Zamanlama kapağı her çıkarıldığında değiştirilmeleri, bakımlarının düşük maliyetli bir yoludur.

  • Yağ ve Araç Sıvılarını Kontrol Edin

Çoğu kişi, motor soğutucusunun eskidikçe etkinliğini kaybedebileceğinin farkında değildir. Soğutma sisteminiz taze antifriz eklenerek yıkanmalıdır. Eski veya yanlış karıştırılmış soğutma sıvısı, çatlak motor bloklarına neden olabilir. Bazı teknisyenler soğuk havada daha ince (daha hafif) bir yağ kullanmanızı önerirken, kullanım kılavuzlarınızda bulunan önerilere uyun.

  • Proaktif Akü Değiştirme

Akü arızası, kış arızalarının en yaygın nedenidir. Pillerin bir şarjı geliştirmek ve tutmak için kimyasal reaksiyona ihtiyacı vardır. Soğuk hava bu reaksiyonu yavaşlatır ve başarısızlıklara yol açar. İlk zayıflık belirtisinde pilleri değiştirmek dışında, bu sorunları önlemek için yapabileceğiniz pek bir şey yoktur. Bir aracın farları düşük RPM’lerde sönüyorsa veya motor yavaş dönüyorsa, pilin büyük olasılıkla bir değişikliğe bağlı olduğu anlamına gelir. Ayrıca, dağıtıcı kapaklarınızı ve alternatörlerinizi kontrol edin, çünkü bunlar pili zamanından önce boşaltabilir.

  • Kayışları, Hortumları, Silecek Bıçaklarını Kontrol Edin ve Değiştirin

Soğuk havalarda kauçuk daha sert hale gelir ve arızalanabilir. Bu, aşınmış bir kayışın, çatlamış hortumun veya eskimiş silecek lastiğinin herhangi bir zamanda arızalanabileceği anlamına gelir. Soğuk havanın başlamasından önce tüm hortumlar, kayışlar ve bıçaklar kontrol edilmelidir. Şüpheli görünenlerin değiştirilmesi gerekir. Bu parçalar, arızalarının neden olabileceği hasarı tamir etme masrafıyla karşılaştırıldığında genellikle küçük bir masraftır.

Bir araç bozulursa çekilmesi gerekir. Onarım ücretinin yanı sıra bu ek masraf ve aksama süresi masrafları şirketinize mal olabilir. Kapsamlı bir inceleme ve önleyici bakım programı uygulamak, araç arızalarını beklemekten ve bunlara tepki vermekten daha uygun maliyetli olabilir.

2.El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here