Katılaşan emisyon yasaları dünya genelinde otomobil üreticilerini gün geçtikçe daha az fosil yakıt tüketimi sunan otomobiller üretmeye zorluyor. Bu durumun önüne geçmek için ise elektrikli ve hibrit otomobillerin üretimi son 5 yılda büyük bir artış gösterdi. Bazı firmalar dizel model üretimine son vereceklerini açıkladılar. Şimdilik benzinli otomobiller için bir tehlike söz konusu değil. Sadece hurafeler dolaşıyor. Elbette fosil yakıtlı otomobillerden 50 yıl içerisinde arınmış olacağız gibi gözüküyor. Ancak bu süreç geçişli olacak. Otomobil üreticileri turbo beslemeli düşük hacimli motorlarını dünya pazarına sokuyorlar. Öyle ki artık düşük hacimli motorlara sahip otomobiller gerçekten düşük sayılabilecek silindir hacimlerine sahipler. Gelin birlikte ülkemizde satılan 1.0 hacimli turbo beslemeli binek otomobil modellerine bir göz atalım.

1.Hyundai i20 1.0 T-GDI

Ülkemizde Hyundai Assan tarafından Kocaeli’nde üretilen yeni Hyundai i20, 1.0 litrelik turbo benzinli opsiyon ve hafif hibrit bir şekilde satın alınabilmekte. Küçük bir motora sahip olan model 100 hp güç ve 172 Nm tork değeri sunuyor. Bir eski karoserli modelini tercih ederseniz hibrit opsiyonundan vazgeçip 120 hp gücünde turbo benzinli opsiyon ile modeli tercih edebilirsiniz.

1.Hyundai i20 1.0 T-GDI

2.Audi A3 1.0 TFSI

Alman üretici Audi’nin C kompakt sınıfına konuşlandırdığı Audi A3 modelini 1.0 litrelik turbo benzinli bir şekilde satın almak mümkün. 116 hp güç ve 200 Nm tork üreten motoru yarı otomatik S-Tronic ve düz vites opsiyonu ile satın alabilmek mümkün. “1.0 litreden performans beklenir mi” diyenler için, model 0-100 değeri olarak 9.9 saniyelik bir süreye sahip. Son hız ise 211 km/sa olarak belirtilmiş.

2.Audi A3 1.0 TFSI

3.Dacia Logan MCV / Dacia Sandero

Station Wagon bir model olan Dacia Logan MCV 1.0 motor opsiyonu ile satın alınabilmekte. 100 hp güç üreten motoru ve geniş yapısı ile uygun fiyatlı bir model olarak listemizde yer alıyor. Daha küçük bir otomobil düşünüyorsanız eğer aynı motoru Dacia Sandero veya Sandero Stepway modelleri ile de tercih edebilirsiniz. Makyaj öncesi model 75 hp güç ve 97 Nm güç üretiyordu.

3.Dacia Logan MCV / Dacia Sandero

2.El Dacia Sandero Stepway 1.0 İlanları

4.Ford B-Max/C-Max

Aile otomobili düşünenlerin göz atması gereken B-Max ve C-Max modelleri 1.0 motor opsiyonu ile satın alınabilmekte. 125 hp güç ve 170 Nm tork üreten 1 litrelik motoru kesinlikle şehir içinde hantal hissettirmiyor.

4.Ford B-Max/C-Max

5.Ford Focus 1.0 GTDI

125 hp güç ve 170 Nm tork değerleri ile model c segmenti bir otomobil isteyenlerin kesinlikle göz atması gereken bir seçenek. Otomobil 0-100 hızlanmasını 11.1 saniyede tamamlamış.

5.Ford Focus 1.0 GTDI

6.Kia Rio 1.0 TGDI

100 hp güç üreten modelin ikinci eli biraz zayıf olsa bile uygun fiyatı ile sık otomobil değiştirmeyenlerin göz atması gereken bir model.

6.Kia Rio 1.0 TGDI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here