Renault Zoe Alınır mı Alınmaz mı?

4
28636

Bundan 20-30 yıl sonra trafikte otomobillerin büyük bir kısmının elektrikli olacağı ve dizel otomobil kullanımının neredeyse tamamen biteceği öngörülüyor. Otomobil sektörü de bu bilgiden yola çıkarak elektrikli motor teknolojisine yatırım yapmaya devam ediyor. Renault Zoe ile elektrikli araba üretme konusunda epey önemli bir yol alan markalardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Renault marka elektrikli araba modelleri içinde en çok merak edilen ise Zoe. Şehirde kullanmak üzere üretilmiş olan Renault Zoe, bu kaygının gerektirdiği tüm donanıma sahip. Peki, Türkiye’de Zoe ne kadar satılır?

Önce biraz 2020 model Zoe’yi inceleyelim. İşe Zoe’nin tasarımından başlayalım. Renault Zoe modeli, gerçekten sevimli ve bir parça sıradışı bir tasarıma sahip. Özellikle stop lambaları çok farklı. Aracın ön ve arka kısmında müthiş bir sadelik hakim. Izgaralar, krom geçişler, tampon ıvır zıvırları yok… Sade, sap sade bir tasarım ve duru bir görünüm var.

Zoe İç Tasarım

Son model Zoe’nin iç mekanına baktığımızda küçük sınıftaki bir otomobil için yeterli kullanım alanı buluyoruz. Kokpit tasarımı da multimedya ekranı da tıpkı dış görünüşteki gibi sade.

Renault Zoe Z.E. 50 Kaç Km Gider?

Fabrika verilerine göre araç, dolu şarjla 395 km gidiyor. Ancak şehir içinde trafik de konuya dahil olunca işler biraz değişiyor. Bu menzil hesabı da %57 şehir içi yollar, %25 şehir çevresi yollar, %18 otoyollar olmak üzere WLTP isimli uluslararası bir standarda göre yapılıyor.

Zoe Z.E.50 Kaç Saatte Şarj Oluyor?

Şarj süreside önemli bir ayrıntı.Zoe modelinin şarj süresi fabrika verilerine göre hızlı şarj istasyonlarında 1 saat 5 dakika iken, standart şarj istasyonlarında 2 saat 15 dakikada tamamlanabiliyor.

Elektrikli Araçların MTV Durumları

En çok merak edilen konulardan biri sıfır Zoe fiyat bilgisi ile ilgili. Öncelikle Zen 80 kW Z.E. 50 modelinin fiyatı 372.900 TL Bu fiyata aracın bataryası da dahil edilmiş. Zira elektrikli otomobillerin en büyük maliyeti söz konusu bataryalar.

Bir diğer yandan donanım konusunda farklılıklar olacağı belirtilerek benzer fiyat bandında olan ve daha uzun menzil sunabilen hybrit araçlar da var. Zira, Zoe’nin menzili maalesef şehirler arası yolculuklar için çok yeterli sayılmaz.

Zoe

Renault Zoe R90 Z.E. 50 Hızlanma Verileri Nasıl?

Maksimum hızı 135 km/s olan aracın hızlanma verileri ise şu şekilde;

0-50km/sn: 3.9 s.

0-100km/sn: 11.9 s.

Renault Zoe R90 Z.E. 40’ın Rakipleri Kim?

Aracın segmenti de göz önüne alındığında BMW i3 ve Mitsubishi i-Miev modellerinin rakip olduğu söylenebilir. 

Elektrikli Zoe’nin Bagaj Hacmi Ne Kadar?

Zoe’nin bagajı 338 litre.

Zoe’nin Fiyatları Ne Kadar?

Renault Zoe karşımıza tek bir model olarak çıkıyor. Bu modelin 21.10.2020 tarihindeki fiyatı ise şu şekilde;

Zen 80 kW Z.E. 50 372.900 ₺

 

İkinci El Elektrikli Araç İlanları

 

4 YORUMLAR

  1. Bu tip arabalar yakıttan tasarruf sundukları için tüketicinin yapacağı kara ortak olmak istiyorlar. Rekabet güçleri olduğuna inandıkları için daha fazla kar etmek istiyorlar eskiden pil parası adı altında arabanın satışından sonrada sizden para talep ediyorlardı. Şimdi ise sizin muhtemelen 10 yıl içinde yakıttan yapacağınız karı sizden peşin olarak istiyorlar. Bu arabanın satış fiyatı 220 binden aşağı değil. Mantıklı değil. Bu ekonomik krizde, Türkiye’nin bu kadar zor durumda olduğu bir zamanda Fransa’da üretilmiş araba alarak bütün parayı ecnebiye vermeye gerek yok. Yerli üretim dizel ikini el araç en mantıklısı.

  2. Yerli üretim dizel nedir acaba? Sanırsınız herşeyini kendimizin ürettiği bir araba var da biz almıyoruz. 10-15 bin kmde olanları 150bine alınıyor 2017 model. Zaten gidip dizel golf alsam 2017 aynı para. Arkadaşımda var ve 100kmde 4 tl harcıyor. Müthiş de güzel sürüşü var,ben alcam bakmaya başladım valla. Sıfırı 200bin tl o mantıklı değil ama 2. El alınabilir

  3. 50 den fazla elektrikli araba videosu izledim birinde bile pil değişim fiyatı belirtilmemiş en çok 10 – 15 yıl sonra ömrünü bitirecek sonra 100.000 tl değişim ücreti çıksa ben bedava gezsem no olacak

  4. Yaşadığımız Bu Çoğrafyada ` Mantıklı Değil. Neden Mi?
    Dünya Kadar Para Ver Yok Efendim Pil Size Ait Değil Kira Öder Gibi Sizden Para İsteniyor Sonra Herşey Zam Geliyor Başta Elektrik . Nerede Kaldı Tasaruf? Araçta Arıza Çıksa Veya Kaza Olsa Elektrik Araçlar Hakkında Bilgiye Sahip Servis Alt Yapısı Yok Kısaca Hayal Kurmaya Gerek Yok. Basit Olan Sağlamdır Mantığından Yola Çıkarak Yakıta Devam.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here