Honda 100.000’den fazla aracını yakıt sızıntısı nedeniyle geri çağırıyor. Yangın endişesi nedeniyle Ridgeline modellerini geri çağırdı.

Honda Araçlardaki Sorunun Nedeni

Amerika eyaletinde satılan Ridgeline modelleri benzin deposunda meydana gelen korozyon sebep gösteriliyor. Bu sebepten dolayı araçlar yangın riski ve yakıt sızıntısı ile karşı karşıya kalabiliyor.

Amerika Ulusal Trafik Ajansı’nın raporunda şu ifadeler yer alıyor. “Emniyetli olmayan yakıt depoları, yakıt sızıntısına sebep olur ve de yangın riskine neden olur.”

Ajans ayrıca şu sözleri de ilave etti. “Yakıt deposu montaj yerinden korozyon nedeni ile paslanmış olabilir. Bu da yakıt deposunun yerinden çıkmasına ve olası yangın riskine sebebiyet verir.”

Ajans tarafından verilen raporda bu korozyonun sebebi ise şu şekilde yer alıyor. “Bu bölgelerde kar yağışları nedeniyle belediye tarafından yolların açılması için kullanılan tuzlar bu korozyona sebep olmuş olabilir.”

Geri Çağırmadan Etkilenen Modeller

Honda

2006 ve 2014 yılları arasında Honda Ridgelines Modelleri bu sorundan dolayı etkilenen modeller arasında. Üretici tarafından bu sorunun çözümü için geri çağrılan araçlara korozyon önleyici kitler ile takviye gerçekleşecek.

Eğer araç ileri derecede korozyondan dolayı hasar görmüşse üretici tarafından bedel iadesi gerçekleşecek. Bu sorundan dolayı daha önceden ödeme yapan kullanıcılara da ayrıca para iadesi yapılacak bilgisi geldi.

Araç Hakkında Son Durum

Üretici tarafından bu sorun nedeniyle herhangi bir yaralanma ve kaza olmadığı bilgisi geldi. Ancak 2016 Kasım ayı ve 2021 Kasım ayları arasında kullanıcılardan beş şikayet geldi. Ancak bu şikayetler de kullanıcılar tarafından yakıt sızıntısı ve yangın şikayeti olmadığını bildirdi.

Ajans tarafından 17 Haziran’da bildirilen bu sorundan etkilenen araç sahipleri için bildirimler üretici tarafından 1 Ağustos itibari ile başlamış olacak. Bu zamana kadar kullanıcıların gereken kontrollerini sağlaması ve arka taraftan gelen seslere dikkat etmeleri bilgisi geldi.

Arka taraftan gelen yüksek seslerin korozyona sebep olabileceği bilgisi geldi.

Aracınızın Sigortasını Yaptırın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here