Audi Logosu’nun Anlamı Ne?

0
6072
audi logo anlamı

Şık ve güçlü modelleri ile çok sevilen markalardan biri de Audi. Günümüzde seveni de kullanıcısı da çok. Peki Audi ne demek? Audi Logo anlamı ne?

Audi Ne Demektir ? Nasıl Ortaya Çıkmıştır ? Audi Logo Anlamı

Audi logo anlamı üzerine konuşmadan önce, Audi markası nasıl ortaya çıktı ondan bahsedelim. Bir önceki değil, daha önceki yüzyıl olan 1800’lü yılların sonunda; 1885 yılında, August Horch tarafından Wanderer Company isimli bir şirket kuruldu. August Horch, 1899 yılında bir tane ve 1904 yılında bir tane daha şirket kurarak bariz bir şekilde dikkatleri üzerine çekti. Kurduğu şirketlerin adı ise hemen hemen çalıştığı eski şirketin adının aynısıydı.

Ancak, August Horch’a açılan ticari marka ihlali davasının sonuçlanmasıyla tüm bu şirketler kapatıldı. Ve elinde sadece Audiwerke AG Zwickau şirketi kalmış oldu. Bizim bildiğimiz adı ile Audi. Horch kelimesi, Almanca ‘dinlemek’ anlamına gelmektedir. Aynı zamanda da Latince Audi kelimesinin karşılığıdır. Zwickau ise fabrikanın kurulduğu Saksonya eyaletindeki şehrin adıdır. Firma adında karar kılınmasının ardından, Audi 1910 yılında kurulmuştur. Şirket bu adı resmi olarak 1915 yılında almıştır.

Audi Logo Anlamı

Audi Logo Anlamı Nedir ? Nasıl Ortaya Çıkmıştır ?

1910 yılında kurulan Audi firmasının logosu günümüzdekine göre oldukça farklı. Amblem olarak; “1” rakamına benzer bir figür, logo olarak ise; ters üçgen şeklinde bir Audi yazısı bulunuyordu. Bu Audi yazısı günümüzde bile aynı harf fontuna sahipti.

Marka, 1910 yılındaki kuruluşundan 1932 yılına kadar Audi adı ve aynı amblem ile gelmiştir. Daha sonra ise Horch, DKW ve Wanderer markaları ile birleşerek Auto Union adını almıştır. Her bir markanın adı bir halka ile temsil edilmiştir. Bu sayede de iç içe geçmiş dört halka olan yeni markanın amblemi ortaya çıkmıştır. Sıralama, baş harfler dikkate alınarak alfabetik olarak yapılmıştır. Yani ilk baştaki halkada Audi, 2.sıradaki halkada DKW, 3 sıradaki halkada Horch ve son sırada da Wanderer markası temsil edilmektedir. Bu amblem günümüzde daha modern bir görünüm haline getirilip geliştirilmiştir.

Audi Type A Sport-Phaeton

İlk Soldan Direksiyonlu Araba Modeli/ Audi Logo Anlamı

Audi markasının ilk arabası, 1910 yılında piyasaya sürülmüştür. Bu model, Audi Type A Sport-Phaeton modeli idi. İkinci model olan Type B de aynı yıl piyasaya sürülmüştür. Her iki model de günlük kullanım dışından- spor etkinliklerinde kullanılmıştır. Üstelik de Austrian Alpine Run yarışlarında art arda üç kere birinci olmuştur.
Audi, 1920 yılında Audi Type K modelini piyasaya sürdü. Bu modelin tarihi bir önemi vardı. Çünkü Type K, soldan direksiyonlu olarak üretilen ilk Alman arabası idi. Direksiyonun solda olması ise hem güvenlik açısından daha sağlıklıydı. Hem de sürücülere daha kolay bir kullanım imkanı sunuyordu. Bu sebep ile bu tarihten itibaren soldan direksiyonlu otomobiller hızla yaygınlaştı.

 

Sıfır KM Audi Modelleri ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here