Yeni Nesil NX İle Yepyeni Bir Dönem!

0
2721
lexus nx fiyat

Yeni Nesil NX İle Yepyeni Bir Dönem Başlıyor!

Premium otomobil üreticisi deyince akıllara gelen Lexus, bir test sürüşü ile ikinci nesil NX modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Yeni NX, markanın D-SUV segmentinde ki temsilcisi olarak karşımıza çıkıyor. Yeni NX ile birlikte aynı zamanda Lexus’un ilk plug-in hibrit modeli de satışa sunulacak. Merakla beklenen bu model, Mart ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak. Yeni Lexus NX fiyat ne olacak ?

Yeni NX, Lexus markasının tasarımda gideceği yeni yönü ortaya koyuyor. Dinamik performans ve teknoloji açısından ileriye doğru bir adım atan model, ilk nesilde olduğu gibi yeni nesilde de yenilikçi yaklaşımı ile öne çıkıyor.

yeni lexus nx

Lexus’un İlk Plug-In Hibrit Modeli: NX 450H+

Yeni nesil NX’in satışa sunulması ile birlikte Lexus’un ilk plug-in hibrit versiyonunun da satışa sunulacağı söylendi. Yeni NX 450+, Lexus’un 15 yıldan daha uzun süredir hibrit teknolojisindeki uzmanlığını yansıtıyor.

NX 450h+’ın hibrit sistemi, dört silindirli 2.5 litrelik hibrit motoru, 134 kW ön elektrik motoru ve 40 kW arka elektrik motoru ile kombine ediyor. Elektrik motorları, dışarıdan kablo ile da şarj edilebiliyor. Bunu da 18.1 kWh’lık sınıfının en yüksek kapasiteli bataryasından güç alarak yapıyor. Arkada yer alan elektrikli motoru ise, E-Four teknolojisi ile dört çeker sürüş sağlıyor.

Lexus NX Plug-In: Yüksek Verimlilik Ve Güç

NX 450h+ toplam gücü 309 HP. Bu gücü sayesinde 0-100 km/s hızlanmasını 6.3 saniyede tamamlayabiliyor. Bu yüksek performansına karşın WLTP ölçümlerine göre CO2 emisyonu 20-26 g/km. Aracın ortalama yakıt tüketimi ise 0.9-1.1 lt/100 km. Model, bu özellikleri ile sınıfının en iyi değerlerini sunuyor. Lexus’un elektrikli motorlar konusundaki kuvvetli deneyimi, Yeni NX’i sınıfının lider elektrikli sürüş kapasitesine sahip model olarak öne çıkmasını sağlıyor. NX ortalama olarak karma tüketimde 69-76 km elektrikli menzile sahip. Aynı zamanda şehir içerisinde de versiyonuna göre 98 kilometreye kadar sadece elektrik motoru ile yol alabiliyor.

lexus nx fiyat

Lexus’un hibrit deneyiminde fark yarattığını gösteren başka bir kanıt da var. Aracın bataryası boşalsa bile araç hala yüksek verimliliğini korumaya devam ediyor. Normalde bataryanın boşalması durumunda birçok rakip sistem aracın normal içten yanmalı bir araç gibi çalışmasına yol açar. Ancak NX 450h+’ın kendi kendini şarj eden hibrit sistemi, verimliliğin, rakiplerinin yakıt tüketimine göre ortalama olarak yüzde 30 daha yüksek olmasını sağlıyor. Böyle bir durumda benzinli motoru bataryayı şarj etme moduna geçiyor. Sonuç olarak da daha verimli bir enerji yönetimi elde edilmesi sağlanmış oluyor. Aynı zamanda Yeni NX’in sadece elektrik gücü ile gidebiliyor olması da her zaman bataryada daha fazla gücün olmasını sağlıyor.

Bütün bunlar ile birlikte Lexus NX 450h+’ın bataryası, 230 V/32 A bağlantı ve araçta ki 6.6 kW şarj sistemi ile yalnızca 2.5 saat civarında doldurulabiliyor.

hibrit

NX’in Daha Verimli Ve Performanslı Hibriti: Lexus NX 350h

NX 350h, NX ürün gamının bir diğer seçeneği. Bu model, dördüncü nesil Lexus hibrit teknolojisi ile hibrit performansını ve verimliliğini daha ileri seviyelere taşıyor. Bu yeni model, NX 450h+ plug-in hibrit ile aynı 2.5 litre motora sahip. 244 HP gücü ile ilk nesil NX300h’ye göre yüzde 24 daha fazla güç üretiyor. Üstelik yüzde 10 civarında daha az CO2 salımı gerçekleştiriyor. Bu sayede de performansı artıyor. Sonuç olarak  0-100 km/s hızlanmasını yalnızca 7.7 saniyede tamamlıyor.

Lexus NX İle Yepyeni Bir Tasarım Anlayışı

Marka, bu yeni modeli ile daha sofistike bir tasarıma imza atmış oldu. Lexus, L-finesse tasarım felsefesini daha da geliştirerek zarif tasarımı yüksek teknoloji ile bir araya getirdi. Marka, ilk nesil NX’te kullanıcıların beğenisini büyük ölçüde toplamıştı. Bunu da yenilikçi karakterini koruyarak yapmıştı. Şimdi ise yeni nesil NX’e daha sofistike, olgun ve dinamik bir tasarım dili adapte edilmiş.

iç mekan

Yeni Lexus NX İle Kokpit Tarzı Kabin Deneyimi

Geliştirilen Yeni NX, sürücüleri için bambaşka bir sürüş deneyimi sunuyor. Lexus’un daha öne ilk kez LF-30 Electrified konseptinde gösterdiği Tazuna kokpit konsepti, Yeni NX modeli ile üretime aktarılmış oldu.

Tazuna kokpit tasarımı ile çoklu bilgi ekranı ve ön cama yansıtmalı göstergeler, en az göz ve baş hareketi ile birlikte kolayca okunabiliyor. Bir diğer kolaylığı ise çalıştırma düğmesi, vites kolu, klima kontrolleri, sürüş modu seçim düğmelerinin de aynı yere konumlandırılması ile olmuş.

yeni hibrit

Lexus İçin Bİr İlk: Elektronik Kapı Açma Sistemi – E-Latch

Yeni Lexus NX, elektronik kapı açma sistemi ile donatılmış ilk Lexus modeli olarak karşımıza çıkıyor. Bu elektronik sistemin içerisinde, geleneksel iç kapı kolu yerine kapı panelinde kol dayanağının yanına yerleştirilmiş bir düğme bulunuyor. Tek bir yumuşak ve basit bir hareket ile kullanım kolaylığı sağlıyor. Bu fikir ise Japon evlerinde geleneksel fusuma sürgülü kağıt perdeli oda bölücü kapılardan esinlenilmiş.

Aynı zaman da bu sistem, Güvenli Çıkış Asistanı özelliği sayesinde kapı açma anında arkadan bir araç, motosiklet veya bisiklet geldiğinde bunu algılayıp kapının açılmasını önlüyor. Dış tarafında ise sabit kapı kolunun iç tarafında küçük bir düğme yer alıyor.

Lexus NX Fiyat

Yeni nesil NX’in fiyatı henüz belli olmasa da ilk nesil Lexus NX fiyat listesi aşağıdaki şekilde.

2.5 300h 4×4, Hibrit, 155 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
F Sport 5,3 Lt/100 Km Otomatik 1.215.000 TL
Business 5,1 Lt/100 Km Otomatik 975.000 TL
Executive 5,1 Lt/100 Km Otomatik 1.130.000 TL
Exclusive 5,1 Lt/100 Km Otomatik 1.275.000 TL
Business Plus 5,1 Lt/100 Km Otomatik 1.074.000 TL

 

Sıfır km Lexus NX fiyat teklifi ve özellikleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here